Мешканців "ДНР" та "ЛНР" закликали евакуюватися до РФ: подробиці

Жителів "ДНР" та "ЛНР" закликали евакуюватися до РФ: подробиці.

Жителів "ДНР" та "ЛНР" закликали евакуюватися до РФ: подробиці. Фото: dpsu.gov.ua

Події
18 лютого 2022 17:48

Сьогодні, 18 лютого, мешканців "ДНР" та "ЛНР" закликали терміново евакуюватися до Росії через те, що найближчим часом українські війська нібито отримають наказ про наступ на самопроголошені республіки.

Про те, що люди мають терміново виїжджати з Донецької та Луганської народної республіки, повідомив голова "ЛНР" Леонід Пасічник та голова "ДНР" Денис Пушилін.

Vgorode зібрав всю відому на даний момент інформацію щодо паніки в "ЛДНР".

Заява голів "ЛНР" та "ДНР"

За словами голови "ЛНР" Леоніда Пасічника, війська ЗСУ, незважаючи на домовленості, нібито зосереджують силу та техніку на лінії зіткнення. У "ЛНР" отримали інформацію про те, що українська армія має намір не лише здійснювати провокації на кордоні, а й прорватися вглиб народної республіки. Він повідомив, що так звана міліція "ЛНР" вже отримала розпорядження та готова боротися. А мирні жителі мають у найкоротші терміни виїхати на територію Російської Федерації, щоби можна було уникнути жертв.

Пасічник також зазначив, що Росія готова прийнято жителів "ДНР" та "ЛНР" у себе.

Про масову евакуацію населення заявив і голова ДНР Денис Пушилін. Він також повідомив, що останнім часом на кордоні з "ДНР" нібито побільшало військових та техніки з України. За словами голови ДНР, незабаром Зеленський віддасть наказ про настання ЗСУ на Донбасі.

Пушилін зазначив, що мета українських військовослужбовців – напад на мирних громадян, тому мешканці мають виїхати з республіки для своєї безпеки. У Донецьку та Горлівці сьогодні навіть включали сирени. Але о 16:30 її виключили. За попередніми даними, таким чином проводилася перевірка систем оповіщення.

У республіці було організовано масовий централізований виїзд населення Російську Федерацію.

Реакція мирного населення

Багато жителів самопроголошених республік оперативно прийняли заяви командирів та почали виїжджати з території "ДНР" та "ЛНР". На заправках спостерігаються великі черги, багато людей також стоять біля банкоматів. Виїзд біженців запланований на 19:00 за київським часом з міст Донецьк та Ясинувата. Очевидці стали помічати великі колони автомобілів, що рухаються у бік Росії.

Жителів Жителів

Жителів Жителів

Жителів Жителів

Жителів Жителів

Що кажуть у Росії

У Держдумі РФ заявили, що Ростовська область готова прийняти евакуйованих із ОРДЛО. Про це пишуть ЗМІ з посиланням на слова заступника голови комітету Держдуми у справах СНД, євразійської інтеграції та зв'язків із співвітчизниками Віктора Водолацького. За його словами, напрацьовані дії щодо прийому біженців вже є. Люди будуть забезпечені всім необхідним – і медичним обслуговуванням, і соціальним, та харчуванням.

Позиція України

Українська сторона заперечує намір наступати на Донбас. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна повністю заперечує повідомлення про нібито наступальні операції на Донбас і не планує жодних дій. Українська сторона готова вирішувати конфлікт виключно дипломатичним шляхом.

Жителів Жителів

Радник МВС України Антон Геращенко заявив, що з боку противника готуються масштабні провокації про неіснуючий наступ ЗСУ з ще більш масовим обстрілом української території. Геращенко назвав заяви голів ЛДНР "остаточною агонією Мінських угод".

Жителів Жителів

Головнокомандувач ЗСУ підтвердив, що бойовики свідомо вводять в оману мешканців тимчасово окупованих територій. Їхня заява про нібито "наступ ЗСУ" та силове звільнення територій не відповідають дійсності.

- Україна була і є відданою принципам і нормам міжнародного права та людської моралі. Для нас, на відміну від окупантів, життя наших українських громадян на всій території нашої держави та за її межами є найвищою цінністю.
Навіть у ці дні, коли бойовики здійснюють численні порушення режиму припинення вогню, ми відповідаємо тільки у випадку загрози життю особового складу чи цивільних мешканців. Ми не піддаємося на провокації. Ми не стріляємо по житловим районам, де бойовики цинічно розмістили свої позиції, – сказав Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

У СБУ також заявили, що сьогоднішні події на тимчасово окупованій території України є черговим витоком гібридної війни проти України. Співвітчизників як у мирних населених пунктах, так і на окупованій території України просять зберігати спокій, не піддаватися паніці та жодним провокаціям.

Проте, за інформацією кореспондентів "Сегодня", окупанти вже оголосили повну мобілізацію та висуваються із озброєнням на передові позиції.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що супутники показують, що російські війська ще не вивели свою техніку подалі від кордонів України. Як вважає президент США Джо Байден, нове масштабне вторгнення в Україну "залишається цілком можливим" і може статися дуже скоро.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах