Зеленський виступає на конференції у Мюнхені: онлайн-трансляція

Зеленський виступає на конференції у Мюнхені: онлайн-трансляція.

Зеленський виступає на конференції у Мюнхені: онлайн-трансляція. Фото:

Події
19 лютого 2022 17:22

Сьогодні, 19 лютого, президент України Володимир Зеленський виступає на Мюнхенській безпековій конференції. Обговорюються питання щодо загострення на Донбасі та загрози військового вторгнення Російської Федерації.

Нагадаємо, вчора, 18 лютого, мешканців "ДНР" та "ЛНР" закликали терміново евакуюватися до Росії через те, що найближчим часом українські війська нібито отримають наказ про наступ на самопроголошені республіки. На ці новини відреагували також українська та російська сторона.

Глава держави вже виступив зі своєю промовою і наразі відповідає на запитання.

Найважливіші тези :

– Україна хоче миру. Європа хоче миру. Світ каже, що не хоче воювати, а Росія – що не хоче наступати. Хтось із нас бреше. Це ще не аксіома, але не гіпотеза.

- Днями був біля обстріляного дитячого садка. Поруч міна. Діти йдуть не до НАТО, а на уроки. Хто має математика, звичайні діти без калькулятора можуть порахувати кількість згадок про Україну в контексті війни в останні дні. А хтось має історію. Так що діти, дивлячись на вирву від міни, запитують "як так сталося". Що в 21 столітті в Європі йде війна довше за Другу світову.

– Вісім років Україна стримує найбільшу армію світу. Допомога Україні – це не те, за що вона має низько кланятися. Це ваш внесок у те, що Україна є надійним щитом.

Зеленський також заявив, що Крим та Донбас повернеться під контроль України суто дипломатичним шляхом, озброєних наступів не планується.

Глава України вимагає негайно розблокувати переговорний процес щодо Донбасу, оскільки світ потрібен не лише Україні, а й миру".

Також він зазначив, що все населення Росії, на його думку, не піде з війною в Україну. А нібито обстріл Ростовської області, в якому звинуватили Україну, є фейком та провокацією.

Заява щодо Будапештського меморандуму

Зеленський повідомив, що вже доручив МЗС скликати саміт країн-учасниць Будапештського меморандуму. У разі, якщо вона не відбудеться або Україні не нададуть гарантії безпеки, Київ визнає меморандум, включаючи пункти, підписані 1994 року, недійсним.

Онлайн-трансляція конференції:

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах