У Києві знайшли організаторів проплачених мітингів на підтримку Росії

У Києві виявили організаторів проплачених мітингів на підтримку Росії.

У Києві виявили організаторів проплачених мітингів на підтримку Росії. Фото: www.npu.gov.ua

Події
21 лютого 2022 07:53

19 лютого Національна поліція України викрила групу осіб, яка мала організувати та провести проплачений мітинг, створивши цим телекартинку для російських пропагандистських ЗМІ.

Акція протесту на підтримку Росії мала відбутися у Києві 20 лютого. Співробітники Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції провели санкціоновані обшуки у організаторів та вилучили прапори, банери з гаслами, чорні записи, мобільні телефони та банківські картки.

Не забудьте передплатити Telegram-канал "Диван зачекає". Це найкращий гід по Києву.

Як повідомляє пресслужба поліції Києва, кілька людей займалися безпосереднім пошуком та збором громадян, які за грошову винагороду брали б участь у мітингах. Один із них мав пройти цієї неділі під Офісом Президента. Під його стінами мали зібратися 1 500 людей із плакатами "Ми за мир", "Україно, не вбивай своїх громадян", "Росія нам не ворог" тощо.

У Києві виявили організаторів проплачених мітингів на підтримку Росії.У Києві виявили організаторів проплачених мітингів на підтримку Росії. Фото: www.npu.gov.ua

Головним завданням таких мітингів є дестабілізація ситуації у державі та створення телекартинки для російських пропагандистських ЗМІ.

Правоохоронці проводять подальші процесуальні заходи. У поліції заявили, що вони не дозволять зацікавленим особам розхитувати ситуацію всередині держави та сіяти паніку серед громадян.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що Служба безпеки України затримала киянина, який діяв за завданням білоруської держструктури, підробляючи ворожим агентом. Він хотів влаштувати теракт та підпалити автомобіль біля будівлі однієї із столичних громадських організацій. Усі його дії були спрямовані на розхитування внутрішньополітичної обстановки у країні та зниження репутації України перед країнами ЄС.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах