В Україні подешевшало пальне: які ціни на бензин зараз

В Україні подешевшало паливо: які ціни на бензин зараз.

В Україні подешевшало паливо: які ціни на бензин зараз. Фото: unsplash.com

Події
18 березня 2022 17:20

В Україні вирішили знизити ціни на пальне. Тепер пальне стало доступнішим для українців. Це дозволить активізувати низку економічних процесів, які наблизять Україну до перемоги.

Про це повідомляє Міністерство економіки України.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Із сьогоднішнього дня, 18 березня, дизельне паливо коштуватиме 39,96 гривень за літр, що на 5 гривень дешевше ніж раніше. Бензин подешевшав на понад 7 гривень і тепер коштує 35,76 гривень за літр.

Зниження цін на пальне вдалося досягти завдяки своєчасно прийнятим рішенням Урядом та Парламентом. Так, Верховна Рада ухвалила законопроєкт про відміну акцизу на пальне та зниження ставки ПДВ з 20% до 7%, досягнувши таким чином балансу, коли за рахунок радикального зниження податків ціна знижується.

Зниження цін на пальне також позитивно вплине на проведення посівної кампанії та перевезення критично необхідних вантажів, зокрема продуктів харчування.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що для України зарезервували $300 мільярдів Центробанку Росії, які знаходяться на рахунках за межами Росії. Усі отримані гроші зайдуть у фонд, який формується для відновлення України. За словами голови Мінфіну Росії Антона Силуанова федерація таким чином втратила майже половину своїх золотовалютних запасів. Через заморожування резервів у Росії вже виникли проблеми з виконанням зобов'язань, у тому числі боргових.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах