Віктора Медведчука подали до міжнародного розшуку

Віктора Медведчука подали до міжнародного розшуку.

Віктора Медведчука подали до міжнародного розшуку. Фото: пресслужба ОПЗЖ

Події
19 березня 2022 13:38

Народного депутата, голову політради партії "ОПЗЖ" та кума президента росії володимира путіна Віктора Медведчука подали до міжнародного розшуку. Він уже був під домашнім арештом, але в перші дні військових дій в Україні депутатові вдалося втекти.

Раніше Vgorode писав, що 26 лютого Нацполіція приїхала за адресою, де мав перебувати Медведчук, але не застала його на місці. Відстежити пересування депутата було неможливо, бо якийсь невідомий суддя дозволив йому зняти браслет. Адвокат Медведчука Лариса Чередниченко розповіла журналістам, що він не поїхав із Києва, а переїхав у безпечніше місце, оскільки з'явилися загрози його життю з боку радикальних націоналістичних угруповань.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як повідомило Державне бюро розслідувань, Віктор Медведчук подано до міжнародного розшуку, оскільки тепер він може перебувати в будь-якій країні. 18 березня Личаківський районний суд Львова задовольнив клопотання ДБР та обрав депутату запобіжний захід за ч. 6 ст. 193 УпК України, тобто за відсутності фігуранта.

Нагадаємо, Віктора Медведчука підозрюють у державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації.

ГБР звертається до українців, які перебувають у нашій країні та за її межами, і просить повідомити інформацію про можливе місцезнаходження Віктора Медведчука, якщо щось про це відомо. Зв'язатися з ГБР можна за допомогою листа на електронну адресу inform.dbr@gmail.com або за телефоном +38 (044) 365 40 00 (додаткова - 21-10).

Раніше ми розповідали, що журналісти показали розкішний вагон, який подарувала Медведчуку його дружина Оксана Марченко. Вагон-ресторан, який є гарною копією Pullman, знаходиться на залізничній станції під назвою "Дальня". Всередині вагона інтер'єр представлений у поєднанні позолоти, червоного оксамиту, килимів, кришталю, вітражів, самовару, дерев'яних елементів та білих скатертин. Після того, як Віктор Медведчук втік, Укрзалізниця припустила, що може націоналізувати цей вагон та передати його у користування вимушеним переселенцям із гарячих точок України.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах