В Україні створили перший віртуальний музей сучасної війни

В Україні створили перший віртуальний музей сучасної війни.

В Україні створили перший віртуальний музей сучасної війни. Фото: t.me/zedigital

Події
25 березня 2022 18:23

В Україні створили перший цифровий музей війни. Він створений у форматі NFT. Такий віртуальний музей допоможе поширити у світі правду про російські воєнні злочини щодо українців.

Про створення поки що унікального NFT-музею про російсько-українську війну написав міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Проєкт запустили Мінцифра та українська блокчейн-спільнота. У цифровому музеї поєднується блокчейн-технологія, мистецтво та фіксація історичних фактів. "Відвідати" музей війни сьогодення можна, перейшовши за посиланням: https://metahistory.gallery/warline.

У першій частині колекції NFT-творів будуть твори українських художників. До наступних випусків увійдуть твори митців зі всього світу, відібрані світовими дизайнерами, серед яких - Стефан Загмайстер, Девід Карсон, Даніель Ашрам.

У віртуальному музеї всі твори представлені в цифровому вигляді як NFT-токени і їх навіть можна придбати. Таким чином Міністерство цифрової трансформації вирішило зібрати кошти, які будуть перераховані на гуманітарні потреби України.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що Мінцифри створило програму, яка за допомогою штучного інтелекту може шукати облікові записи вбитих окупантів у соцмережах. Відтак з'явилася можливість повідомляти про їхню смерть друзям та близьким і розвіювати міф про "спецоперацію", на якій "немає строковиків" і де "ніхто не вмирає". 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах