Супутникові знімки доводять, що вбивства у Бучі відбувались під час російської окупації

Супутникові знімки доводять, що вбивства у Бучі відбувались під час російської окупації.

Супутникові знімки доводять, що вбивства у Бучі відбувались під час російської окупації. Фото: Maxar Techcologies

Події
05 квiтня 2022 07:09

"Бучинська різанина" ввійшла в історію, як один з найбільших злочинів проти людства. Кров тисяч закатованих українців назавжди залишиться на руках російського народу. Ніякі виправдовування, нові фейки та спростування не допоможуть росіянам уникнути відповідальності.

Нещодавно весь світ сколихнуло від жахливих кадрів з передмістя Києва. Важко описати той біль, який випав на долю нашого народу, проте навіть в цій ситуації російська сторона намагається вийти сухою з води. Вони підло заявляють, що непричетні до тих звірств, що відбувалось останні декілька тижнів на Київщині, зокрема в Бучі.

Сейчас все самое оперативное в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

Популярне американське видання The New York Times провело аналіз супутникових знімків з Бучі, після якого спростовує заяви про те, що росії немає відношення до вбивств мирних жителів в Бучі.

Аналіз відеозаписів та супутникових знімків показує, що людей вбито ще три тижні тому, коли місто перебувало під контролем російських окупантів.

На одному з відео, знятому 2 квітня, видно численні тіла, розкидані вздовж вулиці Яблунської у Бучі. Супутникові знімки, наданні виданню компанією Maxar Techcologies, показують, що точно 11 із них перебували на цій вулиці з 11 березня.

Деякі тіла лежать поруч із вирвою від удару. Інші - біля покинутих автомобілів. Три тіла розташовані поряд із велосипедами. У деяких із них руки зв'язані за спиною білою тканиною. Тіла розкидано на кілометр по вулиці Яблунській.

На відео, знятому на тій самій вулиці, видно ще три тіла. Одне лежить поряд з велосипедом, інше – біля покинутого автомобіля. Супутникові знімки показують, що кинуті авто й тіла з'явилися між 20 і 21 березня.

Опублікувано знімки щонайменше шістьох мертвих чоловіків на задньому дворі офісної будівлі, у деяких із них руки зв'язані за спиною. Ця будівля розташована за півтора кілометра на захід від інших жертв, знайдених на Яблунській.

Ще фотограф видання Times виявив тіло чоловіка з вогнепальним пораненням у голову, що лежить поряд із велосипедом.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що в Україні створять спеціальну "Книгу катів", до якої будуть вносити російські окупанти, які причетні до злочинів на території України.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах