У Ватикані хочуть провести Хресну дорогу за участі українки і росіянки

У Ватикані хочуть провести Хресну дорогу за участі українки і росіянки.

У Ватикані хочуть провести Хресну дорогу за участі українки і росіянки. Фото: life.pravda.com.ua

Події
13 квiтня 2022 13:20

Весь світ говорить та знає про страшну війну, яку розв’язала росія на території України. Більше того, весь світ побачив кадри тих звірств, які здійснювали окупанти з мирним українцями. І в той же час у Ватикані з’явилась ідея «примирення» українського та російського народів.

В п’ятницю, 15 квітня, в Римі запланована Хресна хода, під час якої хочуть, щоб хрест символічно тримали українка та росіянка. Про це повідомила пресслужба Ватикану.

Сейчас все самое оперативное в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

Там заявили, що під час  ХІІІ стації, присвяченої у цій версії роздумам про смерть Ісуса на хресті, хрест  триматимуть сім’ї українки та росіянки, що разом працюють у госпісі. Сім’я мігрантів буде представлена у заключній ХІV зупинці.

Також Ватикан показав уривок роздумів-молитов папи Римського Франциска, під час яких Ірина та Альбіна, що прибули до Італії десятиліття тому, мають тримати хрест.

Відзначається, що обидві жінки працюють у відділенні паліативної опіки та допомагають пацієнтам, які перебувають на важких стадіях хвороби або на порозі смерті.

Така ідея викликала обурення в українців, адже в нинішній ситуації такий крок негуманний. Посол України у Ватикані Андрій Юраш теж відреагував на таку пропозицію та намагається пояснити представникам Ватикану, чому ця ідея недоречна. В Українській греко-католицькій церкві взагалі вважають цю ідею несвоєчасною та двозначною.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що The New York Times документує військові злочини окупантів, які відбувалися у Бучі на Київщині. Так, було створено відповідну карту з деякими геолокаціями, де російські солдати вбивали мирних жителів під час окупації міста.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах