В Україні зловили майже 100 диверсійних груп та понад 300 колаборантів

В Україні зловили майже 100 диверсійних груп та понад 300 колаборантів - фото: facebook.com/SecurSerUkraine

В Україні зловили майже 100 диверсійних груп та понад 300 колаборантів - фото: facebook.com/SecurSerUkraine

Події
16 квiтня 2022 12:37

З початку повномасштабного російського вторгнення в Україні було виявлено та затримано майже 100 диверсійно-розвідувальних груп та понад 300 колаборантів. Такі дані наводить Служба Безпеки України, підбивши підсумки своєї роботи у цій галузі.

У СБУ додали, що за період війни завдяки українській спецслужбі також було ліквідовано ДРГ, яка планувала вчинити замах на президента Володимира Зеленського, а також організувати диверсії у Києві та інших регіонах.

Більше новин читайте на нашому Telegram-каналі.

Лише за останні дні співробітники СБУ провели спецоперації з нейтралізації внутрішніх загроз державної безпеки у Житомирській, Волинській, Черкаській областях та у Києві:

  • На Житомирщині змогли нейтралізувати ворожу агентурну групу із шести осіб. Колаборанти виступали на підтримку повномасштабної російської агресії, виправдовували вбивства мирних та бомбардування, поширювали неправдиву інформацію, закликали мешканців приєднуватися до росії.

  • На Волині заблокували організатора незаконного збуту партії бронежилетів та касок на загальну вартість 18 тисяч доларів США.

  • На Черкащині затримали інформатора російських окупантів, яким він надавав інформацію про переміщення українських військових та розташування військових, стратегічно важливих об'єктів регіону.

  • У Києві знайшли бандитів, які із погрозами "вибивали" у власника СТО автомобілі преміум-класу нібито для потреб українських військових. У одного із двох зловмисників вилучили також кілька одиниць автоматичної зброї з боєприпасами.

Раніше Vgorode повідомляв, що Зеленський назвав втрати серед українських військових.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах