В Україні цьогоріч скасували додаткові вихідні на Великодні та травневі свята

В Україні цьогоріч скасували додаткові вихідні на Великодні та травневі свята.

В Україні цьогоріч скасували додаткові вихідні на Великодні та травневі свята. Фото: unsplash.com

Події
18 квiтня 2022 14:52

У зв'язку з воєнним станом в Україні скасували додаткові вихідні на Великодні та травневі свята. Тож понеділок після Великодня та 1 і 9 травня будуть звичайними робочими днями.

24 квітня у цьому році православні християни святкують Великдень. У мирний час наступний день мав бі бути вихідним, але статтею 6 Закону України "Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану" встановлено інші правила на період воєнного стану. 

Сейчас все самое оперативное в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

Тому понеділок, 25 квітня, не вважається вихідним днем. Також не буде додаткового вихідного дня в понеділок, 2 травня (мав бути вихідний за 1 травня). 9 травня (понеділок) у 2022 році також буде робочим.

Робота в усі ці дні не передбачає оплати як у святковий день, тому буде оплачуватись у звичайному порядку.

Тим не менш, українці не відмовляються святкувати Великдень, хоча цьогоріч він буде по новим правилам. У деяких областях України на час свята буде запроваджено посилену комендантську годину. Рекомендуємо вам задля безпеки відсвяткувати найбільше свято християн у родинному колі й утриматись від відвідування церков у нічний час, адже ворог не спить.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що у Ватикані в переддень католицького Великодня провели крестну ходу. Хрест цьогоріч несли українка та росіянка, які десятки років живуть в Італії. Ватикан таким чином захотів "примирити" народи України та Росії, між якими зараз триває жорстока війна. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах