Київ отримав нового стратегічного партнера у Німеччині

Київ отримав нового стратегічного партнера у Німеччині.

Київ отримав нового стратегічного партнера у Німеччині. Фото: t.me/vitaliy_klitschko

Події
24 квiтня 2022 21:46

У неділю, у світле свято Воскресіння Христового, Київ та німецьке місто Гамбург стали стратегічними партнерами та домовилися про підтримку в кризові часи. Відповідну угоду підписали очільники міст.

Про те, що означає "Угода заради солідарності та майбутнього" для Києва написав мер столиці Віталій Кличко.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Кличко та перший мер Вільного та Ганзейського міста Гамбург Петер Ченчер домовились, зокрема, про надання Гамбургом допомоги для відбудови Києва.

Також в угоді йдеться про ефективну співпрацю між містами. Для цього, за словами Кличка, будуть визначені конкретні проєкти. 

Мер Гамбурга також пообіцяв посилити надання гуманітарної допомоги Україні та окремо зосередиться на особливих потребах Києва.

- Ця угода є важливою для Києва. І я вдячний Гамбургу, особливому місту для мене, за чергове підтвердження дружби, підтримки і готовності допомогти Києву та Україні. Це для нас дуже важливо. Допомога нам потрібна терміново. Бо українці сьогодні героїчно борються за свою державу, свою волю, за мир в усій Європі, - написав мер Віталій Кличко.

Очільник Гамбурга Петер Ченчер підкреслив, що угода свідчить про те, що мешканці Гамбурга засуджують напад Росії на Україну та виявляють солідарність з Україною. Він зазначає, що Київ як столиця має особливе значення у боротьбі з російською агресією, а також – у боротьбі за мир і свободу в Європі. Ченчер просить мешканців та підприємства Гамбурга підтримати народ України та допомогти йому. 

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що влада України назвала суму, яка знадобиться на відновлення країни після війни. Як зазначив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, на це знадобиться приблизно 600 мільярдів доларів США у довгостроковій перспективі. Також Україна потребує фінансової короткострокової допомоги, аби підтримати економіку. Її розмір оцінюється в 4-5 мільярдів доларів США щомісяця протягом наступного півроку. 

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах