Бабуся, яка зустріла ЗСУ з прапором СРСР, не хотіла війни і почувається зрадницею

Бабушка, которая встретила ВСУ с флагом СССР не хотела войны и чувствует себя предательницей.

Бабушка, которая встретила ВСУ с флагом СССР не хотела войны и чувствует себя предательницей. Фото: pikaboo.com

Події
05 травня 2022 20:28

Бабуся з червоним прапором, яку ідеалізували росіяни та зробили її символом "проросійської" України, насправді виступає проти війни. Вона була проти російських військ на території України та проклинає РФ за її зруйнований будинок. Героїню російської пропаганди звуть Іванова Ганна Іванівна.

Жінка потрапила під ворожий обстріл та евакуювалася до Харкова. Вона стала відомою після того, як у мережі з'явилося відео, на якому бабуся з радянським прапором радісно зустріла українських воїнів і заявила, що вона "молилася за Путіна і весь народ". Стало зрозуміло, що бабуся переплутала українських військових із росіянами. У свою чергу, український захисник дав бабусі продукти, а червоний прапор кинув на землю і наступив на нього. Бабусі не сподобалося, що військовий став на "прапор, за який її батьки гинули" та відмовилася від продуктів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Бабусю з червоним прапором" російські пропагандисти зробили рашистським символом і навіть почали встановлювати їй пам'ятники, зокрема, у тимчасово окупованому Маріуполі. Кремлівські ЗМІ активно розповсюджують тезу про нібито зустріч жінки з російськими окупантами. За версією російської пропаганди, "бабуся сміливо протистояла націоналістам". Показово, що відео на федеральних каналах РФ показують обрізаним. А самі пропагандисти не можуть визначитися, де відбувалися події на відео - чи то в Донецькій, чи то Київській області.

Ганну Іванівну знайшли у селі на околиці Харкова ще два дні тому. Українські солдати вмовляли її та чоловіка, евакуюватися та пояснюють, що стріляють по селу саме росіяни.

Співробітник українського державного Центру стратегічних комунікацій та інфобезпеки Дмитро Галко опублікував відеосюжет із цією бабусею. Як з'ясувалося, вона справді чекала на російських окупантів, але не для того, щоб вони її "врятували від националістів", а для того, щоб таким чином закликати їх "мирно вирішувати питання". Ганна Іванівна каже, що той факт, що Росія пішла на Україну з війною – дуже жахливий.

Дмитро Галко наголосив на популярності бабусі, на що вона заявила, що "краще б цієї популярності не було, як і війни.

- Я просто думала, щоб привітати росіян, що прийшли, і сказати, щоби більше не громили тут, а мирно вирішували б питання, - пояснила свій вчинок Ганна Іванівна.

Бабуся, яка зустріла ЗСУ з прапором СРСР, не хотіла війни і почувається зрадницею.Бабуся, яка зустріла ЗСУ з прапором СРСР, не хотіла війни і почувається зрадницею. Фото: Дмитро Галко

Тепер бабуся почувається "зрадницею". ЗСУ закликають не зневажати жінку. За їхніми словами, до хати Ганни Іванівни росіяни покинули міну, а українці допомогли їй та її чоловіку виїхати із села до Харкова, дають допомогу та лікують. Її онук зараз рятується у Польщі. Коли бабуся дізналася про Бучанську різанину та інші звірства росіян в Україні, вона закинула той червоний прапор подалі.

Нагадаємо, що раніше Vgorode писав, що родичі 93-річної жінки приховували від неї, що в Україні почалася війна. Таким чином вони не хотіли її турбувати та шкодити здоров'ю. Проте жінка дізналася про бойові дії зовсім випадково і сказала, що родичі вчинили погано, приховавши правду від неї.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах