Ветерани Другої світової війни звернулися до Путіна з проханням відпустити військових з "Азовсталі"

Ветерани Другої світової війни звернулися до Путіна з проханням відпустити військових із "Азовсталі".

Ветерани Другої світової війни звернулися до Путіна з проханням відпустити військових із "Азовсталі". Фото: obolon.kyivcity.gov.ua

Події
08 травня 2022 23:53

До президента Росії Володимира Путіна звернулися ветерани Другої світової війни, які проживають у Києві. Вони закликали лідера РФ дати можливість українським військовим вийти з оточення на заводі "Азовсталь" у Маріуполі.

Люди, які пережили найстрашнішу війну 20 століття, кажуть, що воювати такими методами, як це робить Путін - категорично не можна. Це протистояння не дає спокійно жити мирному народу, знущаючись з нього.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Відео, на якому ветерани попросили Володимира Путіна випустити гарнізон із Маріуполя, опублікував радник голови МВС Антон Геращенко на своєму YouTube-каналі.

Як сказав ветеран Олексій Ткаченко, який під час ВСВ служив у Криму, не можна "м'яти дітей танками" та знищувати людей війною.

Ветеран Олександра Романчикова, яка під час ВСВ була медсестрою, не розуміє, чому Путін побачив ворогів в українцях і навіщо він нав'язує нам свої манери правління:

- У тебе є своя величезна Росія - там господарюй. Логіка Гітлера була зрозумілою, він хотів знищити всі нації. Має бути одна єдина раса. Навіщо ви напали на нас, незрозуміло. Ми нічого не просили та не нав'язували вам своїх порядків. Це незрозуміле бажання знищити не лише місто, а й усіх людей. Це люди живі, поранені. Їх не можуть полікувати, – каже Олександра Романчикова.

Вона також заявила, що готова стати навколішки перед президентом РФ, аби він дозволив людям вийти з "Азовсталі".

Ветеран ВСВ Петро Цибек вимагає, щоб Росія припинила бійню в Маріуполі та називає цю війну "нікудишньою". Він упевнений, що Україну перемогти не можна, адже "Україна була, є і буде".

Хоч президент Росії і намагається у всьому бути схожим на Адольфа Гітлера, але ветерани щиро просять його не брати приклад зі свого "попередника" і "стати людиною".

- Ми захистили у 1941-1945 роках від страшного лиходія. Не будьте ж ви подібним лиходієм. Станьте ви людиною. Випустіть заради нашої перемоги. Бажаєте, щоб ми стали перед вами навколішки? Ми готові, але відпустіть цих людей, – заявили вони.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що родичам та знайомим військових у Маріуполі не дозволили провести мирну акцію у центрі Києва 5 травня. Організатори мітингу попередньо звернулися до поліції, щоб отримати дозвіл на проведення, але їм відмовили через дії воєнного стану, адже згідно з ним масові збори людей у Києві заборонені. Проте кілька людей все ж таки вийшли на акцію.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах