У Берліні російські активісти напали на телеведучу Наталію Мосейчук

У Берліні російські активісти напали на телеведучу Наталію Мосейчук.

У Берліні російські активісти напали на телеведучу Наталію Мосейчук. Фото: Associated Press

Події
10 травня 2022 15:23

У Берліні 9 травня російські активісти накинулись на знімальну групу українського телеканалу 1+1 і ведучу Наталію Мосейчук. Все це відбувалося під час зйомки сюжету про святкування Дня Перемоги у німецькій столиці. 

Детальніше про те, що сталося розповіла Наталія Мосейчук в ефірі національного телемарафону.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами телеведучої, росіяни, які приїжджають відсвяткувати 9 травня саме до Берліну, як це зробили колись їхні діди, зібралися вчора біля Бранденбургських воріт, а потім пішли до Меморіалу радянському воїну-визволителю. Знвмальна група телеканалу хотіла зняти сюжет про святкування Дня Перемоги росіянами, тож вирушили за ними.

Однак коли ті почули українську мову, то вступили у суперечку, говорячи, що "такого народу (українського - ред.) не існує" і "українців треба вирізати". Тоді Мосейчук поставила російським активістам запитання, стосовно трагедії в Бучі. 

- Далі ми почули все, що слухає звичайний росіянин із російського "зомбоящика", - сказала телеведуча.

Як все відбувалося?

У той час, коли українці та мешканці й дипломати інших країн згадували полеглих у Другій світовій війні, росіяни з радянським прапором в руках та фотографіями "Безсмертного полка" вигукували "Побєда!" та інші лозунги. Поліція Берліна спочатку ніяк не реагувала, але з часом все ж зупинила ходу росіян.

Разом з знімальною групою 1+1 на ході був одеський блогер Станіслав Домбровський. Він вступив у дискусію з мешканцем РФ, який знову почав говорити йому про те, що "8 років України бомбардувала Донбас".

- Стоїть Донбас, не зруйнований, не розбомблений, але і не збудований, нічого не зробили (Росія в Донбасі - ред), цеглинки не поклали. Ми не бомбардуємо совї міста, нам туди повертатися, - втрутилась у суперечку Наталія Мосейчук.

Варто також заначити, що росіяни прибрали від Меморіалу воїну-визволителю квіти, які принесли українці та дипломати європейських країн, натомість залишили там свої. 

На тому ж місці до Наталі Мосейчук грубо звернувся житель Росії, його стримували інші мітингувальники. Але бійка між представниками України та РФ таки сталася. На щастя, обійшлося без постраждалих.

Німецька поліція відкрила відкрила адміністративну справу на агресивного росіянина за напад на журналіста. Як мінімум, йому загрожує штраф, максимум - депортація з Німеччини.  

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що поліція Берліна заборонила використовувати під час святкування Дня Перемоги будь-яку символіку України у деяких місцях. Українці так і не змогли провести у столиці Німеччини мирну акцію.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах