У Маріуполі загинув військовий "Азову" та поет Сергій Скальд

У Маріуполі загинув військовий "Азову" та поет Сергій Скальд.

У Маріуполі загинув військовий "Азову" та поет Сергій Скальд. Фото: "Правий сектор"

Події
10 травня 2022 16:56

На жаль, війна забирає життя сильних і талановитих українців. 9 травня стало відомо, що на 43-ому році життя у бою проти російської армії загинув військовослужбовець та український поет з Чернівців Сергій Скальд. 

Про це Суспільному повідомив радник голови Чернівецької обласної ради Олександр Білоус, який спілкувався з керівником групи, де служив Скальд.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Під час повномасштабної війни в Україні Сергій Скальд, справжнє прізвище якого Баламутовський, був оборонцем заводу "Азовсталь". А до цього він воював у зоні АТО, куди пішов добровольцем у 2014 році після участі у Революції Гідності. 

У Авдіївці Сергій Скальд брав участь у боях, а також був розвідником Добровольчого українського корпусу "Правий сектор". Скальд також воював у складі окремого батальйону "Азов".

Свої останні бої Сергій Скальд провів на "Азовсталі". Остання фотографія Сергія, яка з'явилася в мережі датована 1 квітня. Знімок з бійцем виклав у Instagram військовий медик, який лікує бійців на заводі. 

У Маріуполі загинув військовий "Азову" та поет Сергій Скальд.У Маріуполі загинув військовий "Азову" та поет Сергій Скальд. Фото: instagram.com/dr.livese

Сергій Скальд є автором збірки "Навиліт. Рими калібру 5,45" та "Інший", яка вийшли у 2021 році. Презентація книг проходила у Києві, Вінниці, Одесі, Миколаєві та Мелитополі.  Також поет є  співавтором збірки націоналістичної поезії "Голос крові".

У мережі є відео, де Сергій Скальд зачитує вірш до Дня добровольця.

До слова, російські ЗМІ дізнавшись про смерть українського бійця почали писати статті, називаючи Сергія Скальда, "нацистом", "вбивцею" та "одним з найжорсткіших карателів ЗСУ".

У Маріуполі загинув військовий "Азову" та поет Сергій Скальд.У Маріуполі загинув військовий "Азову" та поет Сергій Скальд. Фото: скріншот

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що у Києві показали фільм "Маріуполіс" литовського кінорежисера та документаліста Мантаса Кведаравічюса, який загинув у Маріуполі. Ця стрічка отримала безліч нагород на міжнародних кінофестивалів. Прем'єра фільму була і на Берлінському кінофестивалі. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах