Руслан Рябошапка розповів, чому прикордонники не випустили його з України

Руслан Рябошапка розповів, чому прикордонники не випустили його з України.

Руслан Рябошапка розповів, чому прикордонники не випустили його з України. Фото: Уніан

Події
11 травня 2022 11:52

Екс-генпрокурор України Руслан Рябошапка прокоментував свій намір виїхати з країни і сказав, що прикордонники на пункті пропуску "Дяково" ретельно перевірятимуть усі його документи.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що Руслан Рябошапка вже кілька разів намагався залишити Україну - у березні, квітні та травні. Щоразу прикордонники відмовляли йому у виїзді, а причиною називали те, що документи колишнього Генпрокурора були відсутні або не відповідали нормам.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про чергову відмову у виїзді 10 травня через "Дяково" Рябошапка розповів у коментарі "Стране".

За словами Рябошапки, підстави для виїзду за кордон він має - у нього є троє неповнолітніх дітей, і він три місяці не бачив свою сім'ї, яка живе у Франції.

– Я надав прикордонникам оригінали свідоцтв про народження, які відповідали всім законним вимогам. На документах був апостиль (один із правових режимів визнання юридичної сили українських документів, які будуть використовуватися за кордоном – ред.), переклад та апостиль на перекладі. Підстав відмовити мені не було, - сказав екс-генпрокурор.

Печатка Страсбурзької мерії на документах, які надав Рябошапка, затверджено також апеляційним судом міста Кольмаро в Ельзасі, який компетентний завіряти такі документи.

Прикордонники, за словами Руслана Рябошапки, вилучили свідоцтва про народження дітей та вивчатимуть їх "під мікроскопом".

- Прикордонники перевищили свої повноваження, бо перевіряти справжність цих документів може лише французький суд. І він це вже перевірив, поставивши друк на документах, які видала французька мерія. Поки невідомо, скільки чекати на ці документи назад, бо прикордонники й самі не знають, - сказав Рябошапка.

Також відмову Руслану Рябошабці у виїзді прикордонники мотивували тим, що за правилами діти мають бути з ним.

Рябошапка сказав, що займатиметься питанням повернення документів та вирішенням цієї проблеми.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що на пункті пропуску "Краковець" на Львівщині затримали народного депутата Григорія Суркіса. При собі він мав дорогий годинник, який хотів вивезти з України. Прикордонники не дозволили йому це зробити, тримаючи його на кордоні. Згодом Суркіса випустили із країни, але без годинника. Відомо, що годинник належить нардепу і він вказав його у своїй деклараларції про доходи.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах