У якому стані зараз кішка Шафа, яку врятували у Бородянці

У якому стані зараз кішка Шафа, яку врятували у Бородянці.

У якому стані зараз кішка Шафа, яку врятували у Бородянці. Фото: Youtube - ЗооПатруль

Події
17 травня 2022 18:07

У "Зоопатрулі" розповіли, в якому стані зараз перебуває кішка Шафа-Глорія, яку на початку травня врятували із сьомого поверху зруйнованого будинку у Бородянці.

Нагадаємо, волонтери помітили у зруйнованому будинку у Бородянці кішку, яку було вирішено рятувати за допомогою спецтехніки. Приблизно через 40 хвилин рятувальна операція завершилася вдало, тварину зняли з сьомого поверху, нагодували і доставили до Києва на лікування.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Однак ця історія стала "вірусною" і створила кілька скандалів. "ЗооПатруль" почали звинувачувати у тому, що вони не віддають кішку господарям, а її власників – за те, що покинули тварину. Господарі, у свою чергу, були обурені тим, що їм не хочуть повернути кішку, хоча вони надали всі потрібні документи і були готові подати на волонтерів до суду.

Пізніше стало відомо, що волонтери зв'язалися зі справжньою господаркою Глорії та вирішили всі розбіжності.

Зараз тварина знаходиться у ветеринарній клініці та постійно живе у барокамері під киснем. Ветеринари та волонтери були вражені її станом, коли оглядали тварину. Глорія була дуже худа і виснажена, тому досі незрозуміло, як вона змогла вижити у повній ізоляції та без допомоги.

Оскільки це перська кішка, у них і у звичайний час вразливі легені, тому через пережите її здоров'я сильно погіршилося. Легкі працюють не повною мірою, тому поки що забирати її з барокамери не можна. Але вихованець обов'язково виживе і зможе повернутися до родини. При цьому ветеринар зазначив, що після того, що трапилося, вона ніколи не буде повністю здоровою і за нею доведеться піклуватися особливим чином.

Господині кішки волонтери пояснили, що через проблеми зі здоров'ям кішку зараз не можна транспортувати нікуди. Тому власниця кішки погодилася приїхати до Києва і відвідати свого вихованця, раз поки що її не можна забрати.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах