Суд над військовим РФ Шишимаріним: дружина вбитого пропонує обміняти окупанта на бійців "Азова"

Суд над військовим РФ Шишимаріним: дружина вбитого пропонує обміняти окупанта на бійців "Азова".

Суд над військовим РФ Шишимаріним: дружина вбитого пропонує обміняти окупанта на бійців "Азова". Фото: t.me/kyiv_live

Події
19 травня 2022 20:04

У Солом'янському районному суді Києва продовжується розгляд справи щодо вбивства цивільного громадянина України російським військовим Вадимом Шишимаріним. Вирок окупанту ще не винесли, але дружина вбитого чоловіка вимагає для Шишимаріна довічне ув'язнення.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що російського військового елітної в/ч 32010 РФ судять в Україні за те, що він виконав злочинний наказ командира і вбив мирного мешканця Сумщини. Ця подія сталася 28 лютого, коли окупанти втікалі від ЗСУ. Чоловіка вбили, щоб він не розповів українським захисникам про те, що бачив російські війська. 18 травня мало відбутися друге засідання суду щодо справи Шишимаріна, проте суддя лише вислухав сторону окупанта, який визнав свою провину і заявив, що готовий понести відповідальність.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Суд вирішив перенести розгляд справи на четвер, 19 травня. Засідання відбувалося у відкритому доступі. 

Сьогодні на засідання прийшла дружина загиблого 62-річного жителя села Чупахівка, яке знаходиться у Сумській області. Вона дала свідчення стороні обвинувачення.

За словами жінки, окупанти обстрілювали їхній населений пункт. Після чергового влучання російської ракети її чоловік поїхав подивитися, що сталося і зустрів на своєму шляху військових РФ, серед яких був Вадим Шишимарін, який його застрелив. Дружина потерпілого мешканця сказала, що його вбили пострілом у голову. На місці злочину знаходився обвинувачений Шишімарін у військовій формі з червоною пов'язкою на руці. З собою він мав автомат.

Жінка висловила думку, що за вбивство цивільного Шишимарін має бути ув'язнений довічно. Але вона запропонувала, щоб засудженого окупанта обміняли на українських захисників, у тому числі на бійців "Азова".

На сьогоднішньому засіданні Вадим Шишимарін зізнався, що спочатку відмовився виконувати злочинний наказ командира, але йому почали погрожувати. 

Дружина вбитого запитала Шишимаріна, чи розкаюється він у скоєному, на що обвинувачуваний відповів, що повністю визнає свою провину та просить вибачення у родини загиблого.

Вадим Шишимарін прийшов на строкову службу у 2019 році, а через декілька місяців він підписав контракт з ЗС РФ. У Росії у Шишимаріна є два молодших брата та сестри. Вони знають, що їхнього родича судят в Україні за вбивство. 

На сьгоднішньому засіданні суд розглянув докази причетності Шишимаріна до скоєння злочину, але остаточний вирок йому не виніс. Засідання перенесли на 20 травня.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах