Чи можливий повторний наступ військ РФ на Київ найближчим часом

Чи можливий повторний наступ військ РФ на Київ найближчим часом.

Чи можливий повторний наступ військ РФ на Київ найближчим часом. Фото: 24tv.ua

Події
28 травня 2022 20:18

Влада оцінила ймовірність повторного наступу військ окупантів на Київ, про який знову почала говорити російська пропаганда. Своєю думкою поділилися представники міністерства внутрішніх справ та міністерства оборони.

Про те, чи готові окупанти наступати на Київ і чи є для цього сили, йшлося в ефірі національного телемарафону.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як розповів журналістам радник голови МВС Віктор Андрусів, заяви РФ щодо повторного нападу на Київ є нічим іншим, як залякуванням України. Таким чином, ворог намагається змусити ЗСУ перекинути свої сили з півдня і сходу на північ країни. За словами Андрусіва, насправді жодних сил для повторного наступу на Київ росіяни не мають.

Також він зазначив, що через нестачу техніки для потенційного нападу на Київ окупантам доведеться використовувати танки з часів Другої світової війни, адже вже зараз вони везуть на Донбас застарілі Т-62.

Ознак підготовки ворогом повторної атаки на Київ не бачать і в міністерстві оборони. Як заявила заступник міністра оборони України Ганна Маляр, станом на сьогоднішній день немає такої інформації, яка б свідчила про можливий наступ на Київ.

Маляр заявила, що відсутність загрози Києву підтверджено на рівні Головнокомандувача ЗС України Валерія Залужного та начальника Головного управління військової розвідки МО України Кирила Буданова. Проте вона зазначила, що враховуючи воєнне становище, загроза повторного наступу на столицю існує постійно, оскільки захоплення Києва є найпростішим і найшвидшим для ворога способом встановити контроль над усією Україною. Заступник міністра оборони, як і Віктор Андрусів, стверджує, що хвиля заяв про напад окупантів на Київ була інформаційною операцією в тестовому режимі. Проведений аналіз встановив, що ця інформація з'явилася в російських соцмережах, а вже потім її почали активно поширювати.

Інший радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко також упевнений, що не можна заперечувати атаки на Київ чи Чернігів із боку Білорусі у майбутньому.

- Справді, білоруси зараз проводять навчання і оголошуються про те, що через деякий час знову будуть нові навчання. Поки що ми не бачимо концентрації російських військ на кордоні з Білоруссю. І говорити про те, що там найближчим часом існує ймовірність того, що росіяни почнуть якісь атаки з боку Білорусі на Чернігів чи Київ, ми не можемо це не так. Але заперечувати, на жаль, у майбутньому це не можна”, – сказав Денисенко в ефірі національного телемарафону.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що слідчі з'ясували основну мету дій російських окупантів під Києвом, зокрема у Бучі. Бригада, яка чинила військові злочини в Бучі, не брала участі в боях і мала впливати на мирне населення.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах