Kalush Orchestra розіграли на аукціоні кубок з "Євробачення" для допомоги ЗСУ

Kalush Orchestra розіграли на аукціоні кубок із "Євробачення" для допомоги ЗСУ.

Kalush Orchestra розіграли на аукціоні кубок із "Євробачення" для допомоги ЗСУ. Фото: inst Kalush Orchestra

Події
29 травня 2022 21:22

Сьогодні, 29 травня, гурт Kalush Orchestra із Сергієм Притулою провели аукціон-розіграш трофейного кубка з " Євробачення-2022 ". За зібрані гроші вони мають намір придбати безпілотники для Військових сил України.

Стартував збір коштів 25 травня. Окрім кришталевого мікрофону, за донати розігрувалась і легендарна рожева панама лідера гурту Kalush Orchestra. Усі результати глядачі могли спостерігати у прямому ефірі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Хто одержав панаму?

За чотири дні будь-хто мав пожертвувати 5 євро (близько 200 гривень) на банківський рахунок фонду Сергія Притули, який зараз займається волонтерством. Чим більше разів людина скинула по 5 євро, тим більше у неї було шансів виграти головний убір Олега Псюка. Переможця обирали за допомогою рандомайзера.

Загалом 31 тисяча учасників розіграшу надіслала 11 мільйонів гривень. Пожертви приходили із 56 країн світу, а найбільший донат складає 64 тисячі гривень.

За результатами розіграшу переміг українець Володимир, який мешкає в Чехії. Він п'ять разів задонатив по 200 гривень.

Кому дістався кубок?

Головний же трофей із пісенного конкурсу "Євробачення-2022", який цього року привезли в Україну Kalush Orchestra, дістався тому, хто найбільше задонотив грошей у звичайній чи криптовалюті.

Серед тих, хто донатив за кубок, були і підприємці міста Калуш. Вони внесли 28 тисяч доларів як пожертвування. Проте невдовзі їхню ставку перебили.

Найбільшу суму задонатила українська криптовалютна біржа WhiteBIT, яка надіслала 900 тисяч доларів на рахунок фонду Притули.

На виручені з аукціону гроші волонтери зможуть купити багатоцільову БПЛА, призначену для повітряної розвідки та бойового застосування.

Чи залишаться Kalush без трофея?

Організатори "Євробачення" дізналися про аукціон, про те, куди підуть гроші, отримані з розіграшу, і не залишилися осторонь. Вони заявили, що Kalush Orchestra продадуть кришталевий мікрофон для допомоги своїй країні, тому виробник трофеїв подбає, щоб наші музиканти отримали новий.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах