Національна опера України зняла з репертуару вистави російских композиторів

Національна опера України зняла з репертуару вистави російских композиторів.

Національна опера України зняла з репертуару вистави російских композиторів. Фото: wikipedia.org

Події
03 червня 2022 19:59

У Києві після довготривалої перерви відновила роботу Національна опера України. Люди дуже чекали цієї події, тож зараз попит на квитки - шалений.

Головний режисер театру, народний артист України Анатолія Солов’яненко розповів виданню "КП в Україні" про подальші плани театру.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами режисера, кияни ідуть на вистави заради того, щоб хоч на дві-три години переміститися в інші реалії, ніж ті, які вони бачать довкола. Тож актори театру нагаються дати людям можливість потрапити в світ мистецтва. Також Анатолій Солов'яненко розповів, що окрім акторів опери у театрі працює балетна трупа.

Зараз Національна опера України продає 300 квитків з 1 304 місць. Укриття на випадок повітряної тривоги зробили з гардеробу, а це приміщення вміщує саме таку кількість людей.

У минулому році серед глядачів була популярною вистава "Лебедине озеро". Але режисер Національної опери розповів журналістам, що на даний час з репертуару було знято всі вистави російських композиторів. 

- Це принципова позиція нашого колективу. В сьогоднішніх реаліях "Лебедине озеро" неможливе, - сказав Анатолій Солов'яненко

Символом українського театру опери і балету, за словами режисера, можуть стати вистави "Лісова пісня" Михайла Скорульського. Також з великим задоволенням люди ходять на "Наталку Полтавку" Миколи Лисенка та "Запорожець за Дунаєм" Гулака-Артемовського.

Цього року Національна опера готує до показу українську сучасну дитячу оперу "Кіт у чоботях" за мотивами Шарля Перро. Віршований текст до неї створив Микола Бровченко, а музику - Юрій Шевченко. На жаль, Юрій Валентинович два місяці тому пішов з життя, але він встиг завершити роботу над цим твором.

 Національна опера працює за кошти, які отримує від глядачів. За словами Солов'яненка, у складний час держава також не залишила її без уваги.

- В період, коли театр не міг функціонувати, всі наші працівники отримували дві третини посадового окладу. Це дуже важлива підтримка. Оплата праці йде за бюджетні кошти, все інше, включаючи комуналку, охорону, нові постановки, – за наші власні. Тому будемо працювати, заробляти і намагатися покривати свої поточні витрати.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що Національна опера України відновила роботу 21 травня, а з 22 травня актори театру чекають глядачів на свої вистави. 

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах