Онук знаменитої художниці Примаченко пішов служити до тероборони

Онук знаменитої художниці Примаченко пішов служити до тероборони.

Онук знаменитої художниці Примаченко пішов служити до тероборони. Фото: АрміяInform

Події
08 червня 2022 19:37

Ім'я української художниці Марії Приймаченко широко відоме серед любителів мистецтва не лише в межах країни, а й далеко за її межами. Стало відомо, що її онук із самого початку активної фази війни вступив до лав територіальної оборони і навіть брав участь у боях, які розгорнулися навесні в Київській області.

Онук художниці Петро Примаченко також є художником, як і його знаменита бабуся, а також бізнесменом. При цьому він завжди займав активну громадянську позицію – брав участь у Революції гідності 2014 року, займався волонтерством. А з початку повномасштабної війни одразу записався до тероборони.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Один із найяскравіших моментів під час служби – коли російський танк помітив їхні позиції та почав обстрілювати. Невідомо, чим би закінчився цей епізод війни для Примаченко, якби у танка не закінчилися снаряди, і тоді танкісти були змушені вести лише кулеметний вогонь, що було менш небезпечно.

За словами Петра, найважче за ці три місяці – коли втрачаєш бойових товаришів.

Після закінчення війни Примаченко має намір відкрити авторську художню виставку в Іванкові Київської області – у себе на Батьківщині. Поки що свою творчість він ще не виставляв, її бачили тільки родичі та друзі.

Одну з картин Марії Примаченко "Квітки виросли коло четвертого енергоблоку" недавно вдалося продати за півмільйона доларів. Усі отримані кошти були передані українській армії.

Нагадаємо, на початку повномасштабного вторгнення в Україну снаряд потрапив до краєзнавчого музею в Іванкові, де зберігалися унікальні картини української художниці Марії Приймаченко та інших майстрів. Картини Примаченко були врятовані силами сторожа музею Анатолія Харитонова, який мешкає поряд із цією будівлею, та його сусідів. За словами Анатолія, він побачив, що в музеї почалася пожежа після того, як до нього прилетів снаряд. Чоловік одразу ж побіг рятувати картини, а згодом йому на допомогу прийшли сусіди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах