Комісія ООН почала розслідувати воєнні злочини РФ на Київщині

Комісія ООН почала розслідувати воєнні злочини РФ на Київщині.

Комісія ООН почала розслідувати воєнні злочини РФ на Київщині. Фото: Андрій Нєбитов

Події
10 червня 2022 23:56

На Київщині продовжується розслідування воєнних злочинів, які вчинила армія Російської Федерації. У п'ятницю, 10 червня, до нього доєдналася Незалежна комісія ООН.

У Ірпені очільник поліції Київської області Андрій Нєбитов, головний слідчий області Віктор Луговий, керівництво КОВА та Ірпінської територіальної громади провели робочу зустріч з іноземною делегацією.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про це повідомила пресслужба Київської області. 

На зустрічі представники делігації та керівництво Київщини обговорили питання щодо масштабів та характеру воєнних злочинів окупантів, кількості загиблих та постраждалих від збройної агресії РФ у області, а також особливостей міжнародної співпраці та подальшу взаємодію правоохоронних органів з іноземними експертами.

Андрій Нєбитов зазначив, що те, що увага світової спільноти зараз прикута до геноциду українського народу - це важливий крок, щоб притягнути воєнних злочинців до відповідальності. Очільник поліції Київщини має надію, що колеги з ООН зможуть дати об'єктивну оцінку діям військових РФ та посприяти у їх покаранні.

Від ООН на зустрічі були присутні Ерік Месе з Норвегії, Ясминка Джумхур з Боснії та Герцеговини і Пабло де Грейффа з Колумбії. Окрім них Київщину відвідали іноземні слідчі та координатори місії в Україні.

Наразі іноземна комісія спрямує свою роботу на дослідження механізмів фіксації злочинів армії РФ, встановлення фактів порушень окупантами прав людини та міжнародного гуманітарного права, пов’язаних з російською агресією.

Комісія ООН почала розслідувати воєнні злочини РФ на Київщині.Комісія ООН почала розслідувати воєнні злочини РФ на Київщині. Фото: Андрій Нєбитов

Комісія ООН почала розслідувати воєнні злочини РФ на Київщині.Комісія ООН почала розслідувати воєнні злочини РФ на Київщині. Фото: Андрій Нєбитов

Під час зустрічі у п'ятницю делегація побачила розбитий окупантами Ірпінський відділ поліції, а також приміщення поліцейського тиру, де під час активних бойових дій правоохоронці допомагали громадянам сховатись від обстрілів ворожої артилерії. Також комісія ООН відвідала Романівський міст, де поліцейські Київщини разом з органами місцевого самоврядування допомагали цивільним мешканцям евакуюватися з Ірпені під час ворожих обстрілів.  Іноземна делегація відвідала і так звану "братську могилу" на території Храму Святого Апостола Андрія Первозванного – масове захоронення вбитих окупантами мирних жителів. На завершення візиту міжнародні колеги оглянули житловий комплекс в місті Буча, де на власні очі побачили зруйновану агресорами цивільну інфраструктуру.

Комісія ООН почала розслідувати воєнні злочини РФ на Київщині.Комісія ООН почала розслідувати воєнні злочини РФ на Київщині. Фото: Андрій Нєбитов

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що Головному управлінню розвідки Міністерства оборони України стали відомі цілі російських окупантів, які вбивали та катували мешканців Бучі. Як виявилось, бригада, що окупувала місто, була створена для залякування, а не для бойових дій. Вони мали "працювати" з місцевим населенням, щоб бойовикам було легше "взяти" Бучу. 

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах