У Андріївці окупант вбив цивільного чоловіка та вкрав нагороди у ветерана

У Андріївці окупант вбив цивільного чоловіка та вкрав нагороди у ветерана.

У Андріївці окупант вбив цивільного чоловіка та вкрав нагороди у ветерана. Фото: t.me/pgo_gov_ua

Події
12 червня 2022 21:12

Прокурори Київщини повідомили про підозру ще двом військовослужбовцям Росії, які вбивали мирних громадян в окупованому населеному пункті та обікрали ветерана Другої світової війни.

 За даними слідства, окупанти скоїли воєнні злочини у березні 2022 року у селі Андріївка Бучанського району, яке майже повністю зруйнувала армія РФ. За ступінем завданої шкоди село порівнюють з Бучею та Ірпенем.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як повідомляє Офіс Генерального прокурора, у тимчасово окупованому селі військовослужбовець 64-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади сухопутних військ ЗС РФ у складі 35-ї загальновійськової армії незаконно затримав цивільного чоловіка. Разом з іншим військовим, окупант тримав його на електричній підстанції, погрожував та застосовував проти мирного мешканця фізичне насилля. Згодом підозрюваний російський військовий вбив чоловіка пострілом в голову з вогнепальної зброї.

Пізніше цей же самий фігурант з однослужбовцями увірвався до будинку іншого мешканця Андріївки. Погрожуючи зброєю окупанти викрали у нього автомобіль. А в іншому будинку військовий РФ пограбував 96-річного чоловіка, викравши у нього генератор, який забезпечував електроенергією помешкання, та ордени за участь у Другій світовій війні, а також державні нагороди України та відомчі відзнаки й нагороди Міністерства оборони України. Окупант причепив нагороди собі на форму, сфотографувався та хизувався цим у соціальній мережі.

Другим підозрюваним виявився військовослужбовець повітряно-десантних військ ЗС РФ, який разом із солдатами проводив незаконні допити мирних мешканців Андріївки та обшуки у помешканнях громадян. При цьому він залякував їх та погрожував убивством.

За процесуального керівництва Київської обласної та Києво-Святошинської окружної прокуратур двом військовослужбовцям РФ повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1, ч. 2 ст. 438 КК України). Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюється ГУ СБУ у Києві та області, за оперативного супроводу Департаменту захисту інтересів суспільства і держави Нацполіції України.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що поліція викрила двох військовослужбовців РФ, які під час окупації Ірпені пограбували квартири мирних мешканців. Чоловіки, які скоїли воєнний злочин - уродженці України, проте у 2014 році почали воювати на боці ворога на Донбасі, а у 2022 році - на Київщині.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах