У Сєвєродонецьку загинув британський солдат Джордан Ґетлі

У Сєвєродонецьку загинув британський солдат Джордан Ґетлі.

У Сєвєродонецьку загинув британський солдат Джордан Ґетлі. Фото: facebook.com/DEAN GATLEY

Події
13 червня 2022 00:07

У боях за Сєверодонецьк загинув військовий із Великобританії Джордан Ґетлі, який вступив до міжнародного батальйону і воював на боці України.

10 червня сім'я британця дізналася про його смерть та повідомила про своє горе у соціальних мережах, передає видання Sky News.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У березні Джордан Ґетлі пішов із британської армії, виявивши бажання служити в інших районах. Так він опинився в Україні та почав допомагати ЗСУ відбиватися від російських військ та ділитися з українськими солдатами своїм досвідом.

Нещодавно Джордан Ґетлі був застрелений у боях за Сєверодонецьк. За словами батька іноземного захисника України, Джордан та його команда дуже пишалися своєю роботою і він казав, що місії, які вони виконують, небезпечні, але необхідні.

- Він любив свою роботу, і ми так пишаємось ним. Він справді був героєм і назавжди залишиться у наших серцях, - зазначив батько Джордана Ґетлі.

У Сєвєродонецьку загинув британський солдат Джордан Гетлі.У Сєвєродонецьку загинув британський солдат Джордан Гетлі. Фото: скріншот

Загибель британського солдата прокоментував радник глави Офісу президента Михайло Подоляк. Він написав, що Україна не забуде мужність, виявлену Джорданом Ґетлі та його внесок у захист України та вільного світу.

У Сєвєродонецьку загинув британський солдат Джордан Гетлі.У Сєвєродонецьку загинув британський солдат Джордан Гетлі. Фото: скріншот

Ґетлі став другим британським військовим, який загинув на війні в Україні. Наприкінці квітня в Україні загинув британський військовий Скотт Сіблі. Він був ветераном британських збройних сил і, як і його колега, приєднався до ЗСУ, щоб обороняти Україну.

За даними британських ЗМІ, обидва військовослужбовці Великої Британії були в Маріуполі або в інших місцях на Донбасі.

Нагадаємо, з кінця травня війська РФ безперервно намагаються захопити Сєвєродонецьк. Останній штурм міста окупанти провели у неділю, 12 червня, проте безуспішно. ЗСУ мають успіх на цьому напрямі, адже за даними місцевої влади, наша армія контролює третину Сєвєродонецька.

Раніше Vgorode писав, що в бою з російськими окупантами за Сєвєродонецьк загинув Іван Чеканюк, який відкрив у Києві піцерію, де з перших днів повномасштабного вторгнення РФ в Україну безкоштовно годували бійців ЗСУ, тероборони та волонтерів.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах