Чи готові українські школи до офлайн-навчання в умовах війни

Чи готові українські школи до офлайн-навчання в умовах війни.

Чи готові українські школи до офлайн-навчання в умовах війни. Фото: 1.zt.ua

Події
16 червня 2022 13:50

Останні три роки освітній процес в Україні зазнає змін, спочатку через пандемію коронавірус, а зараз – через повномасштабне вторгнення Росії. Українські учні не мають доступу до повноцінного навчання. Наразі йдеться навіть не лише про навчання за партами, подекуди не всі діти мають доступ до онлайн-процесу.

Нагадаємо, цього року 1 вересня Міністерство освіти планує розпочати у закладах освіти, проте за умови якщо вони мають бомбосховища чи укриття, які відповідають усім нормам для безпечного навчання та перебування в них.

Про те, чи готові школи до очного навчання в умовах війни, розповів освітній омбудсмен Юрій Кононенко.

За його словами, на сьогоднішній день в Україні з 13 700 шкіл тільки 1100 мають укриття та необхідну ступінь захисної споруди. Результати аудиту шкіл щодо наявності та облаштування бомбосховищ свідчать, що лише 8% навчальних закладів України зможуть убезпечити учнів у разі небезпеки.

Кононенко звертається до батьків, аби вони ініціювали питання виділення коштів і створення всього необхідного для укриттів в закладах освіти та садочках, де навчаються їх діти, якщо ті не мають бомбосховищ.

Зараз продовжується моніторинг шкіл, університетів та садочків. Влада контролює щоб заклади освіті підготувалися до навчання в режимі офлайн, додав омбудсмен.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах