Карта бойових дій в Україні 17 червня

Карта бойових дій в Україні 17 червня.

Карта бойових дій в Україні 17 червня. Фото: АрміяInform

Події
17 червня 2022 08:11

Українська армія та народ уже 114-й день борються за свою свободу та незалежність, відбиваючи атаки російських військ. За останню добу стало відомо, що українські війська вступили в бойові зіткнення з окупантами на північ і північний схід від Харкова. Також ЗСУ готуються до контрнаступу на заході Ізюма. Проте російська армія продовжує наносити наземні удари по інфраструктурі Сєвєродонецька та намагається окупувати інші міста і села Донецької області.

Vgorode публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни за даними 17 червня.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Українські офіційні особи заявили, що російські війська вже залучили близько 330 тисяч військовослужбовців на війну в Україну без проведення часткової або повної мобілізації в Росії. 

Основні зусилля вороги розташували на сході України, зокрема на оточення українських військ у котлі між Ізюмом та Донецькою та Луганською областями. Окупанти на цьому напрямку мають підтримку від своїх "колег" на півдні. Мета військ РФ залишається незмінною - оточити українські сили на сході України та захопити всю Донецьку та Луганську області.

Карта бойових дій в Україні 17 червня.Карта бойових дій в Україні 17 червня. Фото: www.understandingwar.org

Російські війська провели невдалі наступальні операції на північний захід від Слов’янська. Головнокомандувач України Валерій Залужний повідомив, що окупанти одночасно ведуть штурм на 9 напрямках на Донбасі:  Попасна-Комишуваха, Попасна-Миколаївка. , Попасна-Берестове, Богородичне-Слов'янськ, Ізюм-Слов'янськ, Попасна-Світлодарськ, Сєвєродонецьк-Лисичанськ, Сєвєродонецьк-Метолкіне, Комушуваха-Тошківка. Для наступу війська РФ використовують штурмові групи розміром з роту або взвод, а не повноцінні батальйонні тактичні групи. Окрім цього, Міністерство оборони Великої Британії повідомляє, що російські війська діють на Донбасі у складі недостатньо укомплектованих угрупувань, які зазвичай просуваються пішки.

Карта бойових дій в Україні 17 червня.Карта бойових дій в Україні 17 червня. Фото: www.understandingwar.org

Російські війська здійснили наземний штурм Сєвєродонецька, намагаючись встановити контроль над містом. Проте ЗСУ продовжують чинити опір російським атакам  та припиняють їх операції із захоплення Метолкіного та Сиротиного, що на південний схід від Сєвєродонецька.

Російські війська, ймовірно, мають намір захопити Метолкіне та Сивротине, а не зосередитися на Сєвєродонецьку. Варто зазначити, що українські сили зберігають кілька логістичних маршрутів до Сєвєродонецька, незважаючи на руйнування чотирьох мостів через річку Сіверський Донець.

Карта бойових дій в Україні 17 червня.Карта бойових дій в Україні 17 червня. Фото: www.understandingwar.org

Також війська РФ розпочали невдалий штурм на північний захід від Слов'янська і поступово просувалися на південний схід від Ізюма. Український Генштаб повідомив, що російським військам не вдалося захопити Долину (на трасі Е-40 до Слов’янська), тож вони відступили на раніше зайняті позиції.

На Харківському напрямку росіяни продовжували локалізовані зіткнення з українськими військами, щоб утримати свої окуповані позиції поблизу міжнародного кордону.

Карта бойових дій в Україні 17 червня.Карта бойових дій в Україні 17 червня. Фото: www.understandingwar.org

На Південному напрямку війська РФ продовжували зміцнювати резервні позиції в Херсонській та Миколаївській областях, ймовірно, у відповідь на місцеві контратаки ЗСУ. Український Генштаб повідомив, що російські інженерні підрозділи покращили оборонні позиції навколо Безводного та Іщенків та на південний схід від міста Давидів Брід. Також повідомляється, що російські війська обстрілювали українські позиції на кордонах Херсон-Миколаїв та Херсон-Дніпро, ймовірно, у спробі завадити просуванню українських військ.

Карта бойових дій в Україні 17 червня.Карта бойових дій в Україні 17 червня. Фото: www.understandingwar.org

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах