Через отруєння шаурмою у Києві перевірять торгові точки, ярмарки та ринки

Через отруєння шаурмою у Києві перевірять торгові точки, ярмарки та ринки.

Через отруєння шаурмою у Києві перевірять торгові точки, ярмарки та ринки. Фото: kurkumashaurma

Події
21 червня 2022 21:13

Масові випадки отруєння шаурмою у Києві викликали великий резонанс у ЗМІ, це вплинуло і на чиновників. З 21 червня в Києві починаються масові перевірки торгових точок, які виявлятимуть неякісні та зіпсовані продукти, які можуть завдати шкоди здоров'ю громадян.

Нагадаємо, 17 червня стало відомо про вісьмох людей, які отримали важке отруєння після того, як вони поїли шаурму в торговій точці на проспекті Бажана, 3. Тоді фахівці Держпродспоживслужби разом із Нацполіцією взяли в кіоску проби для лабораторних досліджень. Як виявилося трохи пізніше, загалом за чотири дні, з 16 по 20 червня, шаурмою з МАФу на проспекті Бажана, 3, отруїлося 20 людей. Серед постраждалих було троє дітей віком до 17 років. Госпіталізували 19 осіб, крім однієї дитини, опікуни якої відмовилися від цього.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Сьогодні, 21 червня, у зв'язку з масовими отруєннями шаурмою відбулося засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Комісія прийняла рішення негайно, вже з 21 червня, розпочати перевірки кіосків з їжею, а також ярмарків та агропромислових ринків у Києві. Перевірятимуть дотримання правил безпеки та якість харчових продуктів.

Подібна перевірка є особливо актуальною зараз, у літню спеку, коли продукти можуть дуже швидко зіпсуватися.

У перевірках братимуть участь представники Головного управління Держпродслужби у м. Києві, РДА, департаменту промисловості, департаменту військового благоустрою та комунальних підприємств, на території яких здійснюється торгівля, повідомляють у Держпродспоживслужбі Києва.

Порушників буде оштрафовано. Штрафи Держпродслужби невеликі – 510-1020 грн., проте працівники нацполіції можуть оштрафувати порушників на суму 17000-34000 грн із конфіскацією майна.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах