Київ виключили з рейтингу найкомфортніших міст світу

Київ виключили з рейтингу найкомфортніших міст світу: причина.

Київ виключили з рейтингу найкомфортніших міст світу: причина. Фото: pexels.com

Події
23 червня 2022 14:44

Через повномасштабне вторгнення російської армії в Україну The Economist Intelligence Unit був змушений відмовитись від опитування в Києві. Однак війна в Україні вплинула також на позиції російських міст.

Про те, як змінились показники життедіяльності у містах світу, свідчать дані EIU-рейтингу.

Сейчас все самое оперативное в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

Цього року індекс EIU оцінив  умови життя в 172 містах на основі понад 30 факторів. Вони згруповані в п’ять категорій: стабільність, охорона здоров’я, культура та навколишнє середовище, освіта та інфраструктура. Крім того, вже другий рік поспіль індекс включає показники, пов’язані з COVID.

У 2022 році до факторів впливу додалась війна в Україні, оскільки зберігається загроза безпеці. Також є перешкоди експорту енергоносіїв та продуктів, погіршується глобальна інфляція. У дослідженні наголошується, що навіть там, де стабільності нічого не загрожує, криза вартості життя послабить інвестиції в інфраструктуру, охорону здоров’я та освіту, а також споживчі витрати, що підтримують культурне життя.

EIU був змушений відмовитися від опитування в Києві через війну в Україні. До того ж війна вплинула на показник стабільності в Будапешті і Варшаві. Цей показник знизився через зростання геополітичної напруженості.

Окрім Києва, війна в Україні вплинула також на позиції Москви та Санк-Петербурга. Російська столиця втратила 15 позицій у рейтингу комфорту, Петербург – 13. У дослідженні пояснили, що у містах фіксують падіння балів через посилення нестабільності, цензури, введення західних санкцій та виходу компаній із країни.

Київ виключили з рейтингу найкомфортніших міст світу: причина.Київ виключили з рейтингу найкомфортніших міст світу: причина. Фото: EIU

До п’ятірки лідерів увійшли такі міста: Відень (Австрія), Копенгаген (Данія), Цюріх (Швейцарія), Калгарі (Канада) та Ванкувер (Канада). Загалом у десятці найкомфортніших – західноєвропейські міста, а також кілька міст Канади.

Автори дослідження зазначають, що порівняно з попередніми двома роками, коли позицію у рейтингу багато в чому визначала ситуація з Covid-19, цього року ситуація нормалізувалася.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що ціни на оренду квартир цього літа в Києві залишаться дуже низькими.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах