Для оборони Києва на Дніпрі працюватиме річковий дивізіон катерів

Для оборони Києва на Дніпрі працюватиме річковий дивізіон катерів.

Для оборони Києва на Дніпрі працюватиме річковий дивізіон катерів. Фото: скріншот з відео

Події
24 червня 2022 12:48

У північній частині річки Дніпро за  ініціативи командувача Сухопутних військ України та за допомогою Військово-Морських сил створюють річковий дивізіон катерів. Його метою є оборона Києва. У подальшому на Дніпрі може з'явитися ціла флотилія річкових катерів, які розмістять у різних містах. 

Як повідомив командувач ВМС України Олексій Неїжпапа у сюжеті телерадіостудії "Бриз" Міністерства оборони, такі дивізіони працюватимуть для підтримки Сухопутніх військ у прирічкових операційних районах. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Сформований дивізіон допомагає захищати Київ і підпорядковується Силам оборони столиці. В перспективі ВМС планують посилити оборону на найбільших річках України. Основу річкової флотилії складатимуть цивільні катери та судна. Ініціатори також розраховують, що велика флотилія буде створена шляхом будівництва нових катерів і завдяки допомозі від партнерів України. 

Річкову флотилію хочуть підсилити морською піхотою. Вона буде задіяна у можливих бойових діях у якості основних сил оборони та захвату плацдарму.

Активні бойові дії наразі тривають у Бузько-Лиманському каналі. Саме там захисники отримали досвід ведення боїв з ворогом на воді, тож можуть використовувати його для захисту інших прирічкових та морських операційних зонах, зокрема на Дніпрі та Дунаї.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що повторний наступ на Київ залежить від ситуації на східному фронті. Якщо окупанти матимуть там успіхи, то сили військ РФ можуть бути перекинуті на Київщину та Чернігівщину. Проте зараз у ворога немає такого людського складу та сил для ведення боїв на декількох напрямках. Рух військ на північ України з боку Білорусі також не спостерігається. Тому Київ залишається у відносній безпеці, існує лише велика загроза ракетних ударів.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах