Повторний наступ окупантів на Київ залежить від ситуації на сході України

Повторний наступ окупантів на Київ залежить від ситуації на сході України.

Повторний наступ окупантів на Київ залежить від ситуації на сході України. Фото: glavcom.ua

Події
22 червня 2022 11:49

Російські війська можуть будь-якої миті повернутися до наступу на Київщину та Чернігівщину. Проте, вже неодноразово повідомлялося, що Росія наразі не має такої людської сили, щоб вести бої одразу на кількох напрямках. Вони зосереджені на сході та півдні України, тож столичний регіон знаходиться у відносній безпеці, якщо не враховувати велику ймовірність ракетних обстрілів.

Командувач угруповання сил і засобів оборони Києва Олександр Павлюк розповів, за яких умов можливий новий наступ на Київщину у інтерв'ю для видання Укрінформ.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За його словами, нове угрупування російських військ, яке перекинуть на північ України можливе у разі успіху окупантів у Східній операційній зоні. Втім, наразі реальну загрозу столичному регіону становлять лише ракетні удари ворога, адже бої на сході тривають, а втрати армії РФ постійно зростають.

Фактично безпека Києва, регіону та всієї України наразі забезпечується нашою обороною на Харківщині, Луганщині, Донеччині, Херсонщині. Але Олександр Павлюк впевнений, що "Київ лишається і лишатиметься головною метою загарбницьких мрій росіян”.

Ще однією умовою для можливого наступу на Київщину і Чернігівщину може бути тотальна мобілізація резервістів, залучення запасів техніки та озброєння радянських часів, яких ще є вдосталь на базах зберігання РФ. 

Начальник угруповання сил і засобів оборони Києва заспокоює: наразі реальнішою загрозою для столиці є завдання супротивником ракетних ударів по критичних об’єктах державного управління, військової та цивільної інфраструктури.

- Проте довкола Києва створено достатньо ефективну та ешелоновану систему ППО, яка в цілому здатна захистити місто від засобів повітряного нападу та постійно вдосконалюється, – зазначив Олександр Павлюк.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що голова Київської обласної державної адміністрації Олексій Кулеба сказав, що вся інформація, яка поширювалась у соціальних мережах, про можливий наступ окупнатів на Київ з боку Білорусі не відповідає дійсності. Сили безпеки, за його словами, повністю контролюють ситуацію. 

Про це також говорив секретар РНБО Олексій Данілов. За його словами, Росія навіть не зможе залучити для наступу на Київщину війська Білорусі, адже на сьогодні вони немають військових для такого наступу. В РНБО загрози для Києва і України з боку Білорусі не бачать.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах