До суду скерували справу проти військового РФ, який катував мешканців Ірпені

До суду скерували справу проти військового РФ, який катував мешканців Ірпені.

До суду скерували справу проти військового РФ, який катував мешканців Ірпені. Фото: www.dialog.ua

Події
25 червня 2022 14:51

Служба безпеки України звернулась до суду з позовом проти російського окупанта Руслана Омаралінова, який, за їхньої інформацією, знущався з мирних мешканців Ірпені під час окупації Київщини. До суду скеровано всі матеріали справи, досудове розслідування завершено.

Про це повідомляє пресслужба Головного управління СБУ у Києві та області.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У ході розслідування стало відомо, що 23-річний Руслан Омаралінов, який у складі збройних сил Російської Федерації брав участь в окупації Київської області, бив та катував цивільне населення у Ірпені. Своїми діями він порушив закони та звичаї війни та підозрюється у жорстокому поводженні з мирними жителями.

До суду скерували справу проти військового РФ, який катував мешканців Ірпені.До суду скерували справу проти військового РФ, який катував мешканців Ірпені. Фото: facebook.com/ssu.kyiv

У березні окупант разом з іншими військовослужбовцями ЗС РФ знушалися з ірпінців, погрожували їм вбивством. Зокрема, Руслан Омаралінов та його товариші по службі тримали у заручниках у підвалі 9 людей. Вони били цивільних по ребрах та ногах прикладами від зброї. Фігурант даної справи особисто знущався над жертвами, відмовляючи їм у їжі та питній воді.

Викрити злочинця змогли свідки та потерпілі від звірств.

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури, СБУ вдалося завершити розслідування у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни, жорстоке поводження з цивільним населенням на окупованій території за попередньою змовою групою осіб) КК України.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що російські окупанти викрали у Вишгородському районі двох братів, один з яких - неповнолітній. Вони утримували хлопців у Чорнобилі, а потім незаконно вивезли на територію Білорусі, де потерпілі перебували разом з іншими викраденими українцями. Пізніше молошого брата відправили до дитячого будинку, де його врятували небайдужі люди. Доля старшого брата досі невідома.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах