Уряд запускає грантові програми для створення переробних підприємств

Уряд запускає грантові програми для створення переробних підприємств.

Уряд запускає грантові програми для створення переробних підприємств. Фото: inventure.com.ua

Події
29 червня 2022 17:44

Український уряд запустив шість грантових програм підтримки створення власного бізнесу.

Про те, що держава надасть 8 мільйонів гривень безповоротної допомоги новим і вже існуючим проєктам з перероблювання, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Уряд уже прийняв документи щодо запуску програми "єРобота" й анонсував шість грантові програми, які спрямовані на створення нових робочих місць, збільшення доходів українців та розвиток нашої економіки.

Серед них - програма безповоротних грантів на створення й розвиток переробних підприємств. За словами Шмигаля, це можуть бути підприємства у сфері деревообробки, меблевого виробництва, металообробки, агропереробки, виробництва будматеріалів тощо.

Прем’єр-міністр міністр зауважив, що грант можна буде витратити на придбання обладнання. Головні вимоги до отримувачів: створення не менше 25 нових робочих місць і сплата податків.  Люди, які хочуть отримати грант, повинні представити робочу ідею, чіткий бізнес-план та залучити власні кошти на свою справу.

Для перших заявників власний внесок за цією програмою має скласти 30%. Також держава надає додаткові можливості отримати доступний кредити за програмою "5-7-9" у розмірі до 16 млн грн.

Ощадбанк став уповноваженим банком програми "єРобота", відповідно до якої українцям будуть надаватися безповоротні гранти до 250 тисяч гривень для запуску нового бізнесу або розвитку діючого. Програма стартує першого липня. Всі бажаючі зможуть подати заявку з бізнес-планом щодо створення або розвитку власної справи до відділень Ощаду. Наразі розробляється можливість подання заявок й через портал Дія.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що ЄС надає Україні спеціальне медичне обладнання на суму понад 11 мільйонів євро.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах