ЄС надає Україні спеціальне медичне обладнання на суму понад 11 мільйонів євро

ЄС надає Україні спеціальне медичне обладнання на суму понад 11 мільйонів євро.

ЄС надає Україні спеціальне медичне обладнання на суму понад 11 мільйонів євро. Фото: slovoidilo.ua

Події
28 червня 2022 09:06

Європа продовжує допомагати Україні та її громадянам у війні з Росією та оперативно відповідає на запити уряду. Так Єврокомісією було вирішено надати необхідне медичне обладнання, засоби захисту та спеціалізоване обладнання для зменшення ризиків для здоров’я населення у разі використання ворогом хімічної, біологічної чи радіологічної зброї.

У комісії мобілізували свої нові резерви на випадок надзвичайних ситуацій. У своєму пресрелізі Європейська комісія надала перелік обладнання, яке отримає у допомогу Україна.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Відомо, що ЄС передає:

  • 300 000 спеціалізованих захисних костюмів;
  • 5 600 літрів дезактивуючих речовин;
  • 850 одиниць обладнання для операцій з дезактивації.

Окрім цього, українські лікарні не мають обладнання, яке необхідне у разі надзвичайної ситуації. Тож Єврокомісія вирішила надати Україні:

  • спеціальні монітори;
  • інфузійні насоси;
  • апарати штучної вентиляції легень;
  • захисне обладнання для медичного персоналу (маски та халати).

Загальна вартість такої медичної допомоги - 11,3 мільйона євро. Наразі все це обладнання та речі зберігаються в Румунії, Угорщині, Швеції, Німеччині, Греції та Данії.

Як заявив комісар з антикризового управління Янез Ленарчич, протягом останніх чотирьох місяців Єврокомісія цілодобово працювала, щоб забезпечити швидку реакцію ЄС на запити України щодо специфічного обладнання та гуманітарних вантажів. Так уже 30 країн передали Україні товари через Механізм цивільного захисту ЄС, але через те, що Україна потребує багато медичного обладнання та препаратів, довелося залучити стратегічні резерви rescEU.

- Медичне обладнання та обладнання для хімічних, біологічних чи ядерних надзвичайних ситуацій уже на шляху до України. Лікарні та медичні працівники в Україні працюють під вогнем, і ми повинні зробити все можливе, щоб забезпечити їм необхідні інструменти для порятунку життя, - сказав Янез Ленарчич.

Координаційний центр ЄС з реагування на надзвичайні ситуації постійно контактує з українським урядом і надає допомогу на основі конкретних потреб.

Зазначимо, що резерв rescEU, обладнання з якого отримає Україна, повністю фінансується ЄС. У надзвичайних випадках резерв rescEU надає допомогу всім державам-членам ЄС, державам-учасницям Механізму, а також його можуть передати у сусідні з ЄС країни. 

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що Німеччина погодилась надати Україні сучасну систему ППО IRIS-T, яка здатна повністью контролювати небо над містом, що за розміром дорівнює Києву. До кінця року системи будуть поставлені в Україну, а військові навчаться правильно з нею поводитись. За декілька років німецька ППО захищатиме усі важливі інфраструктурні об'єкти держави. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах