Бізнесмен Річард Бренсон допоможе Україні побудувати нову "Мрію"

Бізнесмен Річард Бренсон допоможе Україні побудувати нову "Мрію".

Бізнесмен Річард Бренсон допоможе Україні побудувати нову "Мрію". Фото: t.me/David_Arakhamia

Події
29 червня 2022 21:50

Українська влада задумалась над створенням нового літака, схожого на легендарний Ан-225 "Мрія". Допомогти з будівництвом судна згодився засновник космічної компанії Virgin Galactic та британський мільярдер Річард Бренсон. Таку заяву він зробив під час перебування у Гостомелі.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що у перші дні війни російські окупанти розстріляли найбільший у світі літак Ан-225, який стояв у ангарі на гостомельському аеродромі. Евакуювати літак до іншої країни до початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну не встигли. Наразі відомо, що відновити "Мрію", на жаль, неможливо.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Проте в України з'явилася можливість побудувати нову "Мрію". 29 червня британський мільярдер Річард Бренсон відвідав Гостомель, де заявив, що проєкт будівництва нового літака вже в розробці. Нова "Мрія" буде оновленою версією легендарного судна на базі сучасного цифрового обладнання.

Як повідомив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, який перебував на аеродромі з Бренсоном, знищити "Мрію" російські окупанти не зможуть ніколи. Вже зараз Україна опрацьовує проєкт будівництва нового літака, який завдяки сучасним технологіям стане ще сильнішим.  

За словами Арахамії, Річард Бренсон висловив готовність допомагати нашій країні всім, чим зможе. Він був приємно приголомшений оптимізмом українців і тим, що навіть у такі важкі хвилини ми думаємо про те, як "здійснити стрибок в авіакосмічному будівництві".

Ан-225 "Мрія" став справжньою світовою легендою та символом України. Цей літак за своє життя встиг встановити 240 рекордів. 

Бізнесмен Річард Бренсон допоможе Україні побудувати нову "Мрію".Бізнесмен Річард Бренсон допоможе Україні побудувати нову "Мрію". Фото: t.me/David_Arakhamia

Бізнесмен Річард Бренсон допоможе Україні побудувати нову "Мрію".Бізнесмен Річард Бренсон допоможе Україні побудувати нову "Мрію". Фото: t.me/David_Arakhamia

Бізнесмен Річард Бренсон допоможе Україні побудувати нову "Мрію".Бізнесмен Річард Бренсон допоможе Україні побудувати нову "Мрію". Фото: t.me/David_Arakhamia

Увечері з Річардом Бренсоном зустрівся і президент України Володимир Зеленський. Він сказав, що поспілкувався з бізнесменом про перспективу співпраці у післявоєнній відбудові України.

Зазначимо, що Річард Бренсон - один із найвідоміших бізнесменів у світі. Він володіє корпорацією Virgin, яка включає в себе понад 400 фірм різного профілю, зокрема комапнію-авіаперевізника та компанію з розвитку космічного туризму. Станом на 16 листопада Forbes та Bloomberg оцінюють дохід Бренсона у 4 та 5,5 мільярдів доларів.

Раніше ми розповідали, що російські окупанти нанесли аеродрому у Гостомелі збитків на понад 1 мільярд доларів. Окрім "Мрії" значних ушкоджень зазнали інші літаки заводу "Антонов", які знаходилися на аеродромі. 

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах