Індонезія допоможе відбудувати лікарні на Київщині: результати зустрічі Зеленського і Відодо

Індонезія допоможе відбудувати лікарні на Київщині: результати зустрічі Зеленського і Відодо.

Індонезія допоможе відбудувати лікарні на Київщині: результати зустрічі Зеленського і Відодо. Фото: www.president.gov.ua

Події
30 червня 2022 13:57

Індонезія має намір допомогти Україні у повоєнній відбудові. Азіатська країна готова надати кошти на відбудову лікарень на Київщині та відправити потрібні медикаменти. 

Про це президент Індонезії Джоко Відодо заявив під час брифінгу у Києві. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Лідери Індонезії та України обговорили важливі питання щодо зняття російської блокади з українських морських портів і відновлення експорту вітчизняної аграрної продукції в повному обсязі.

Володимир Зеленський наголосив, що приїзд Джоко Відодо в Україну – це перший в історії дипломатичних відносин візит президента Індонезії в нашу країну. Президент України наголосив на важливості ролі Індонезії та особистого авторитету Джоко Відодо на міжнародній арені, адже він представляв у Києві "Групу двадцяти" і одне з найпотужніших об’єднань світу – АСЕАН (Асоциация держав Південно-Східної Азії, яка займається боротьбою з голодом населення більшості країн-учасниць).

За його Зеленського, переговори з президентом Індонезії стали кроком до зміцнення глобальної антивоєнної коаліції держав, які можуть повернути й гарантувати світові стабільність.

Окрім цього глави держав поговорили про започаткування безвізового режиму між Україною та Індонезією.

Індонезія допоможе відбудувати лікарні на Київщині: результати зустрічі Зеленського і Відодо.Індонезія допоможе відбудувати лікарні на Київщині: результати зустрічі Зеленського і Відодо. Фото: www.president.gov.ua

Джоко Відодо зазначив, що метою його візиту в Україну є допомога у вирішенні конфлікту між Україною та Росією. Також президент Індонезії наголосив, що уряд його країни зробить усе можливе, щоб надавати Україні допомогу у вигляді медикаментів, а також взяти участь у відбудові Київської області.

Під час візиту президент Індонезії Джоко Відодо відвідав  Ірпінь, де побачив руйнування, спричинені російськими військами. Сьогодні, 30 червня, Відодо зустрінеться у Москві з Володимиром Путіним.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що Європейський Союз ухвалив рішення надати Україні допомогу у вигляді медичного обладнання на випадок надзвичайних ситуацій. Для цього в Єврокомісії мобілізували свої резерви. Загальна сума такої допомоги - 11 мільйонів євро.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах