Поліція розпочала службове розслідування через крадіжку на Нижньоюрківській

Поліція розпочала службове розслідування через крадіжку на Нижньоюрківській.

Поліція розпочала службове розслідування через крадіжку на Нижньоюрківській. Фото: twitter.com/Gospod_Boh

Події
04 липня 2022 17:40

У зв'язку з скандалом, що розгорівся, через відвідини поліцією закладів на вулиці Нижньоюрківській, 31, на Подолі, було розпочато службове розслідування.

Нагадаємо, співробітники та власник клубу Otel' звинуватили співробітників поліції, які прийшли до них під час комендантської години в ніч з 1 на 2 липня, у тому, що правоохоронці вкрали спальні мішки, інструменти та воду, а також кидали каміння у вікна та зламали одну зі стін.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Власник закладу Павло Дергачов заявив, що на території була одна людина, а заклади були закриті. Однак у поліції стверджують, що знайшли там шістьох чоловіків, які порушували комендантську годину, п'ять із них були п'яні.

Також було опубліковано записи з відеокамер, на яких видно, як двоє співробітників поліції кидають каміння у вікна клубу Closer, розташованого поряд.

Детальну передісторію можна почитати за посиланням.

Після того, як про цей інцидент стало відомо, прес-служба поліції заявила, що правомірність дій поліцейських перевірятимуть у рамках службового розслідування. Поки не буде оголошено результатів, правоохоронців, які підозрюються у перевищенні повноважень, усунуті від виконання службових обов'язків.

При цьому вони продовжують дотримуватись версії, що на території перебували порушники комендантської години.

Після опублікованої заяви вчора, 3 липня, близько 23.30 співробітники поліції знову навідалися на територію закладів, розташованих на вулиці Нижньоюрківській. Цю інформацію підтвердив засновник Otel' Павло Дергачов, повідомляє "Небоскреб".

Цього разу на записі з камер відеоспостереження помітно, як один із поліцейських намагається блокувати камеру за допомогою ліхтарика.

- Наративи та підходи з часів Ківи не змінилися. Щоразу апелюють до наркотиків, без будь-яких ордерів і не надаються. Нижньоюрківська – дуже показове місце, яке демонструє крайнощі нашої правоохоронної системи. Тому що інструменти протидії та захисту – ГБР, прокуратура, – не працюють, – зазначив Дергачов.

Також зазначається, що з початку повномасштабної війни заклади на цій локації зібрали близько 3 мільйонів гривень, які пішли на допомогу ЗСУ. На ці кошти купували та лагодили автомобілі для армії, плели маскувальні сітки, готували їжу та інше.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах