В Україні можуть почати штрафувати за порушення комендантської години

В Україні можуть почати штрафувати за порушення комендантської години.

В Україні можуть почати штрафувати за порушення комендантської години. Фото: comments.ua

Події
05 липня 2022 07:26

Із першого дня повномасштабного вторгнення Росії в Україну влада запровадила воєнний стан, який передбачає дію комендантської години. Більшість українців намагається дотримуватись встановлених правил, але поліція регулярно виявляє порушників комендантської години як в Києві, так і в інших містах України. 

Коменданстська година діє кожного дня та забороняє перебування на вулиці та в інших громадських місцях цивільних людей без спеціальної перепустки. Штрафи за порушення цих правил подали у законопроєкті №7356, який був зареєстрований у верховній Раді ще в травні.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На важливості запровадження штрафів наголосив і міністр внутрішніх справ Денис Монастирський. У ефірі телеканалу ICTV він розповів, чому потрібно підтримати відповідний законопроєкт.

Комендантську годину було запроваджено, щоб забезпечити безпеку мирних жителів та ефективно протидіяти диверсійно-розвідувальним групам. За словами Монастирського, це правило - вимога часу, а не забаганка, щоб обмежити пересування людей. Але далеко не всі це розуміють і дотримуються встановлених правил.

Які штрафи можуть встановити за порушення комендантської години?

У законопроєкті зазначено, що під час дії воєнного стану пропонується запровадити декілька штрафів, зокрема за порушення правил продажу алкоголя, ліків, недотримання режиму світломаскування та порушення комендантської години.

Так було автори законопроєкту пропонують запровадити:

  • штраф у розмірі від 510 до 850 гривень за порушення правил комендантської години у межах прикордонної лінії;
  • штраф у розмірі від 1 700 до 3 400 гривень за порушення правил комендантської години у межах прикордонної лінії без наявності спеціальних перепусток чи посвідчень.;
  • штраф від 170 до 510 гривень за порушення правил комендантської години в усіх інших областях України;
  • штраф від 850 до 1 700 гривень (для всіх) і від 1 700 до 3 400 гривень (для посадовців) за повторне порушення комендантської години.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що одна з обласних державних адміністарцій Україні попередила про можливу заборону виїжджати чоловікам з населеного пункту, де вони проживають, без дозволу військомату. Така інформація викликала шквал негативних коментарів, багато користувачів писало, що це - фейк. Поки що ніякого офіційного підтвердження чи спростування цієї інформації від президента України чи інших урядових осіб не було.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах