У Києві перевіряють навчальні заклади на наявність та якість сховищ

У Києві перевіряють навчальні заклади на наявність та якість сховищ.

У Києві перевіряють навчальні заклади на наявність та якість сховищ. Фото: Суспільне

Події
07 липня 2022 14:50

Після того, як з'явилася інформація про початок нового навчального року в режиму офлайн, багатьох батьків стало цікавити питання щодо безпеки дітей у навчальних закладах під час війни. Тому у Києві почали перевіряти школи та дитячі садочки на наявність сховищ. Відомо, що для того, щоб визначити очне навчання безпечним для учнів, є певні вимоги.

Моніторинг проводить спеціальна комісія, до складу якої входять представники ДСНС, поліції, представник адміністрації цивільного захисту та члени управління освіти.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Начальниця відділу управління освіти Шевченківського району Тетяна Лісник - одна з тих, хто проводить інспекції у столичних закладах освіти. Про перевірки та вимоги до сховищ вона розповіла журналістам Суспільного.

За її словами, перевірки вже розпочалися і триватимуть 15 днів. За цей час комісія визначить, скільки шкіл та садочків у Києві мають укриття на своїй території або максимум за 100 метрів. Якщо заклад освіти відповідає цій вимозі, то він може працювати. Якщо ж сховища поряд не має, то учні, ймовірно, будуть навчатися на змішаній формі, тобто діти з одного закладу будуть ходити до іншого, який має укриття.

Комісія вже встигла відвідати два столичні заклади освіти - дитячий садочок №155 та школу №97. Ці заклади освіти мають підвальне приміщення, яке можливо повністю облаштовати під укриття. В садочку воно відповідає усім вимогам, а у школі ще тривають роботи з облаштування. Директор закладу говорить, що до 1 серпня їх мають завершити.

Начальник чергової зміни ДСНС Київської військової адміністрації Тарас Поліщук, розповів, що заклади освіти також перевіряють на техногенну, екологічну та пожежну безпеку. Він пояснив, які вимоги висувають до укриттів. За його словами в укритті має бути вода, харчі, медикаменти, вентиляція і туалет. Усім закладам освіти дадуть відповідні інструкції.

Проводячи перевірки, комісія вказує представникам шкіл та садочків на наявні проблеми з укриттями. У серпні, перед початком навчального року, буде проведено повторні перевірки, щоб розуміти ситуацію з безпекою в них. 

Нагадаємо, раніше Vgorode розповідав, коли у Києві планують відновити заклади освіти, які були пошкоджені внаслідок російської агресії. За словами мера міста Віталія Кличка, є перспектива завершити роботи до початку навчального року.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах