У Києві приймають на утилізацію старий одяг та взуття: де саме

У Києві приймають на утилізацію старий одяг та взуття: де саме.

У Києві приймають на утилізацію старий одяг та взуття: де саме. Фото: unsplash.com

Події
07 липня 2022 17:11

У Києві почали приймати на утилізацію речі, які не потрібні людям - старі джинси, інший одяг та взуття. Наразі в Україні немає місць, де могли б переробляти текстильні відходи, тож вони так само забруднюють екологію. За даними Агентства з охорони навколишнього середовища США, кількість текстильних відходів у світі з 1960 по 2015 рік збільшилася на 811%.

Тож у Києві вигадали, як старий одяг та взуття можуть приносити користь людям. У Центрі управління відходів повідомили, що непотрібні речі, які приноситимуть кияни, будуть спалювати для виробництва електроенергії.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації 

У 1960 році кількість текстильних відходів становила 1,76 мільйонів тонн, а у 2015 році – 16 мільйонів тонн. Близько 66% цих відходів потрапляють на сміттєзвалища. Активісти зазначають, що в Україні ситуація ще гірша, але точної статистики немає. Все через те, що в нашій країні відсутні заводи, які б переробляли тканину.

Найкращий і найдоступніший варіант утилізації текстилю - це високотемпературне спалювання. Це зовсім не шкодить довкіллю, а навпаки слугує джерелом поповнення електроенергії для міста. 

Тож ЦУВ приймає на утилізацію непотрібний одяг та взуття за ціною 10 гривень за кілограм. Віддати непригодні для носіння речі можна трьома способами:

  • принести особисто в ЦУВ за адресою вулиця Полковника Шутова, 16 (завод «"Аналітприлад"). Графік роботи: з понеділка по п’ятницю з 10:00 до 16:00;
  • надіслати новою поштою (доставка за рахунок відправника);
  • замовити вивіз за вашою адресою у Києві. 

- Рекомендуємо віддавати на утилізацію лише той одяг, який є зовсім непридатним для носіння, а також ганчір’я, обрізки тканин тощо. Якщо одяг у хорошому стані, то кращим варіантом буде віддати його на благодійність, - закликали фахівці ЦУВ.

Всі питання можна поставити за номером телефону +38 (098)-043-03-03.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що влада Києва агітує містян і гостей столиці набирати питну воду у закладах харчування у свої пляшки. Таким чином передбачається зменшення кількості сміття (зокрема пластику) на вулицях міста. Підтримку ініціативи мерії висловили багато представників київських кафе та ресторанів.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах