Кияни вимагають відновити роботу двох станцій метро: подробиці

Кияни вимагають поновити роботу двох станцій метро: подробиці.

Кияни вимагають поновити роботу двох станцій метро: подробиці. Фото: tov_tob.lifejournal.com

Події
08 липня 2022 10:44

Мешканці Києва просять місцеву владу відновити роботу двох центральних станцій метро, на яких потяги не зупиняються. У Київському метрополітені не пояснюють, чому станції "Хрещатик" та "Майдан Незалежності" закриті з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, але це завдає киянам невеликих незручностей.

У зв'язку із цим на сайті Київської міської ради створили петицію, через яку просять розглянути відкриття центральних станцій. Сайт "Сегодня" намагався з'ясувати, чому ці дві станції не функціонують за призначенням і коли очікується їх відкриття.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Станції "Хрещатик" та "Майдан Незалежності" зараз працюють лише як укриття. Також тут часто проводять зустрічі та закриті концерти. Обидва об'єкти розташовані в центрі Києва, неподалік урядового кварталу, тому саме це може бути причиною зупинки роботи станцій.

Проте керівництво Київського метрополітену не називає офіційних причин і не каже, коли станції можуть почати нормально працювати. Вся відома інформація щодня нагадується: "Потяги прямують через станції "Хрещатик", "Дніпро", "Гідропарк", "Майдан Незалежності" без зупинки".

Чого кияни хочуть добитися петицією?

Звісно, багато киян скаржаться, що без роботи двох центральних станцій метро та пересадкового вузла між ними стало складніше пересуватися містом. Однак навіть якщо не враховувати, що поїзди не зупиняються для безпеки мешканців, то одна проблема все ж таки залишається - під час проведення закритих заходів на станціях, ними не можна скористатися навіть як укриттям при повітряній тривозі.

- Станція метро "Хрещатик" 5 липня о 19:16 звучить сигнал повітряна тривога, а в метро пускають лише за списками, оскільки там концерт. А як бути тим, хто тут мешкає? – написала у соцмережах киянка Анастасія Ніколаєнко та опублікувала фото черги до станції метро "Хрещатик".

Кияни вимагають відновити роботу двох станцій метро: подробиці.Кияни вимагають відновити роботу двох станцій метро: подробиці. Фото: Анастасія Ніколаєнко

Кияни створили петицію із вимогою відкрити станції. Її автор Сергій Івах просить відновити роботу станцій метрополітену "Майдан Незалежності", "Хрещатик" та пересадного вузла між ними, оскільки метрополітен - це громадський транспорт, тому він має працювати за своїм прямим призначенням.

- Припинення роботи пересадочного вузла між станціями "Майдан Незалежності" та "Хрещатик" та самих станцій створює багато незручностей, треба робити дві пересадки, а це зайва трата часу та зайві рухи, – йдеться у петиції.

Станом на сьогодні петицію підтримали трохи більше 40 осіб.

Що кажуть у метро?

Журналісти "Сегодня" звернулися із запитом до КП "Київський метрополітен". Їм розповіли, що концерти на станціях організовують не вони, метро лише надає майданчик.

У підприємстві заявили, що повноцінну роботу всіх станцій та пересадочних вузлів метрополітену буде відновлено після отримання відповідного доручення.

Нагадаємо, з початку війни на центральних станціях метро провели концерти гурт "Океан Ельзи", Вєрка Сердючка, Ніно Катамадзе, Оля Полякова, Макс Барських, а також легендарні U2. Також тут провели зустріч із британським мільярдером Річардом Бренсоном.

Раніше Vgorode розповідав, як скористатися станціями метрополітену як укриттям у нічний час, коли вони закриті.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах