У Києві погіршилась якість води з кранів: з чим це пов'язано

У Києві погіршилась якість води з кранів: з чим це пов'язано.

У Києві погіршилась якість води з кранів: з чим це пов'язано. Фото: ecosoft-market.com.ua

Події
09 липня 2022 15:23

У Києві погіршилась показники нормальної якості води у Дніпрі та Десні - річках, які є джерелами подачі води у домівки місцевих мешканців. Тож  ПрАТ "АК Київводоканал" почав проводити знезараження питної води на очисних водопровідних спорудах з більшою дозою реагентів.

24 червня відбулося засідання Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого органу Київської міської ради про стан забезпечення киян якісною та безпечною для здоров‘я людини питною водою в умовах воєнного стану. За його підсумками, Головне управління Держпродспоживслужби у Києві винесло свої рішення.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Поверхневі річки Дніпро та Десна, а також підземна артезіанська вода юрського та сеноманського водоносних горизонтів забезпечують киян нормальною питною водою. Проте протягом повеневого періоду їхня якість погіршилась. Зокрема, під час останнього аналізу було виявлено порушення у показниках забарвленості, перманганатної окиснюваності, а також підвищення вмісту заліза. Ці показники якості води збільшились на 18-22%.

Тож, щоб покращити якість води, з метою дотримання ДСанПІН 2.2.4-171-10 фахівці використовують для очищення та знезараження питної води високі дози сульфату алюмінію. Це призводить до збільшення залишкового алюмінію у водопровідній мережі.

Відтак, ГУ Держпродспоживслужби в Києві, Державна установа "Київський міський ЦКПХ МОЗ" та "Київводоканал" мають провести поточні та контрольні лабораторних досліджень питної води централізованого водопостачання та артезіанських свердловин на території міста Києва за бактеріологічними та фізико-хімічними показниками.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що у воді на більшості столичних пляжів було знайдено кишкову паличку та інші небезпечні для людини бактерії. Фахівцями було вирішено, що погіршення якості води, а також виявлення боєприпасів на дні річок не дозволяють розпочати у Києві пляжний сезон.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах