У бою під Бахмутом загинув киянин Євген Олефіренко

У бою під Бахмутом загинув киянин Євген Олефіренко.

У бою під Бахмутом загинув киянин Євген Олефіренко. Фото: facebook.com/darn.kievcity.gov.ua

Події
09 липня 2022 17:57

Війна в Україні триває і, на жаль, в ній продовжують гинути молоді воїни-захисники. Нещодавно стало відомо про ще одного киянина, який віддав життя за свободу та незалежність нашої держави - Євгена Олефіренка.

Бійцю було 33 роки, він мав звання молодшого лейтенанта і був командиром взводу Першої окремої бригади спеціального призначення ім. Івана Богуна.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Сумну звістку повідомили у Дарницькій районній у місті Києві державній адміністрації. Саме на Дарниці жив Євген Олефіренко. У Києві він народився і прожив усе життя до початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. 

Євген навчався у Києво-Могилянській академії та в Швецькому університеті в місті Уппсала. Захисник вивчав історію і особливо захоплювався воєнною історією. 

Працював Євген Олефіренко менеджером у готельному бізнесі. Він хотів зробити Україну сучасною державою, яка б була цікавою та зручною для туристів і приваблювала б їх.

До захисту своєї держави Євген готувався ще з перших днів війни у 2014 році. Він навчався у Національному університеті оборони, освоював військові спеціальності і став прикладом для десятків людей навколо.

24 лютого, коли Росія вторглась на територію України з повномасштабною війною, Євген вже був готовий воювати та одразу вступив до 206-го київського батальйону територіальної оборони, а після звільнення Київщини пішов на захист держави у складі Першої окремої бригади спеціального призначення імені Івана Богуна.

За чотири місяці війни, аж до своєї смерті, Євген Олефіренко був гранатометником і мінометником, він навчав іноземних захисників-добровольців і командував взводом. Чоловік встиг повоювати під Миколаєвом, а в останні тижні його підрозділ захищав Лисичанськ. Захисник зміг вивести побратимів з напівоточеного міста неушкодженим.

У бою під Бахмутом загинув киянин Євген Олефіренко.У бою під Бахмутом загинув киянин Євген Олефіренко. Фото: facebook.com/darn.kievcity.gov.ua

Загинув Герой України 7 липня під Бахмутом, командуючи взводом. У тому трагічному бою захисники під керівництвом Євгена Олефіренка не віддали ворогу жодного метра української землі.

- Нашому Герою назавжди залишиться 33 роки. Таким його запам’ятають дружина Марія, донька, батьки, сестра, брат, друзі і всі, кого він захистив своїм подвигом, - написали у Дарницькій РГА.

Редакція Vgorode дякує Євгену за подвиг перед Україною та за мужність, яку він показав. Для нас українські Герої будуть жити завжди! Висловлюємо співчуття родині полеглого захисника.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах