У Вінниці затримали кількох людей, які підозрюються в коригуванні ракетного удару

У Вінниці затримали кількох людей, підозрюваних у коригуванні ракетного удару.

У Вінниці затримали кількох людей, підозрюваних у коригуванні ракетного удару. Фото: ДСНС України

Події
15 липня 2022 07:22

Після ракетного удару, який стався 14 липня у центрі Вінниці, у місті було знайдено та затримано кілька десятків людей, які могли співпрацювати з росіянами та коригувати вогонь по людному місцю.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що вранці в четвер країна-агресор випустила у Вінниці три ракети типу "Калібр", які потрапили в офісний центр та будинок побуту "Ювілейний". Також від ракетного удару повністю згоріла клініка "Нейромед". Станом на вечір, 14 липня, на місці трагедії було знайдено тіла понад 20 осіб, серед загиблих є троє дітей.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У коректуванні вогню та наведенні на людні місця у великому українському місті зараз підозрюються кілька десятків людей. Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський під час брифінгу повідомив, що з усіма підозрюваними працюють співробітники поліції та СБУ.

Водночас, за словами Монастирського, конкретних навідників у цій справі може й не бути, оскільки по місту вдарили тим видом ракет, які б'ють по точних координатах. Роботи з перевірки цих осіб продовжуються.

Також стало відомо, що вінничани побили чоловіка, який казав, що ракетні удари по місту з боку РФ ще продовжуватимуться. Місцеві жителі запідозрили його у співпраці із ворогом.

У мережі опублікували ім'я російського командира, який, ймовірно, вчора наказав запустити ракети по Вінниці. Його звуть Анатолій Варочкін, він служить в окремому дивізіоні підводних човнів Чорноморського флоту Росії та живе в окупованому Криму у Севастополі.

Командир, який наказав запустити ракети по Вінниці.Командир, який наказав запустити ракети по Вінниці. Фото: t.me/kyivoperativ

Зазначимо, що станом на 22:30 14 липня у Вінниці на місці трагедії знайдено 23 загиблих людей. Серед них троє дітей. Лікарі госпіталізували 71 особу (зокрема трьох дітей). 29 людей залишаються зниклими безвісти. На місці ракетного удару продовжують працювати рятувальники ДСНС.

На місці ракетного удару продовжують працювати рятувальники ДСНС.На місці ракетного удару продовжують працювати рятувальники ДСНС. Фото: facebook.com/MNS.GOV.UA

На місці ракетного удару продовжують працювати рятувальники ДСНС.На місці ракетного удару продовжують працювати рятувальники ДСНС. Фото: facebook.com/MNS.GOV.UA

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах