У Києві на місці, де стояла статуя Леніна, з'явиться фонтан

Так виглядав знесений у 2013 році Ленін на Бессарабці.

Так виглядав знесений у 2013 році Ленін на Бессарабці. Фото: wikipedia.org

Події
15 липня 2022 19:12

На Бессарабській площі, що у самому центрі української столиці, може з'явитися новий фонтан. Таку ідею висунув мер Києва Кличко.

Нагадаємо, на Бессарабці невдовзі після Другої світової війни, у 1946 роцi, поставили пам'ятник Леніну, що відкриває бульвар Тараса Шевченка. Для монумента використали статую Леніна роботи Меркурова, яка була виготовлена з червоного граніту для оформлення радянського павільйону на міжнародній виставці у Нью-Йорку (1939). Про історію пам'ятника Vgorode писав раніше тут. Пам'ятник було знесено під час Революції Гідності наприкінці 2013 року.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про ідею розмістити на місці пам'ятника фонтан, заявив мер Києва Віталій Кличко в ефірі телеканалу "Київ". Мер запропонував професіоналам розробити проект красивого фонтану, оформленого під старовину, на тому самому місці, де вже багато років знаходиться постамент, що залишився від пам'ятника Леніну.

За словами Кличка, це місце - прокляте, що має негативну енергетику. Раніше там був пам'ятник царю Миколі, розповів Кличко, Распутіну, а в роки німецької окупації влада влаштувала там шибеницю, де проводилися публічні страти.

За задумом мера вода з фонтану змиє негативну енергетику цього місця.

Також Кличко розповів, що радянські скульптури, що збереглися, перевезуть до музею пам'яток авторитаризму. У тому числі саме туди потрапить пам'ятник Щорсу, що стоїть досі на бульварі Шевченка.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах