У полоні "ДНР" помер волонтер з Британії Пол Урі: подробиці

У полоні "ДНР" помер волонтер з Британії Пол Урі: подробиці.

У полоні "ДНР" помер волонтер з Британії Пол Урі: подробиці. Фото: соцмережі

Події
16 липня 2022 15:35

У так званій "ДНР" 10 липня помер британець Пол Урі, який був волонтером в організації Eden Aid в Україні. Іноземець знаходився у ворожому полоні з 27 квітня. Як повідомили ЗМІ непризнаної республіки, він помер через хронічні хвороби та стрес. У Британії вважають РФ винною у смерті Пола Урі, так як вороги могли катувати його.

"Омбудсменка" "ДНР" Дар'я Морозова розповіла, що час першого медогляду у Пола Урі було виявлено низку хронічних захворювань: інсулінозалежний діабет, проблеми з дихальною системою, нирками та низку захворювань серцево-судинної системи.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

На батьківщині Пола Урі підтверджують те, що чоловік мав діабет. Перебування у російському полоні, ймовірно, не давало йому можливості отримувати інсулін, через що Урі і помер. Як пише Guardian, уряд Великобританії вимагає від Росії надати негайні роз'яснення у зв'язку з повідомленнями про те, що британський волонтер Пол Урі помер на тимчасово окупованій території Донецької області. Для цього Міністерства закордонних справ Британії викликало до себе посла РФ Андрія Келіна. 

Із Полом Урі співпрацював співзасновник та головний операційний директор Presidium Network Домінік Бірн. Він розповів у коментарі Новини.LIVE, що бойовики могли катувати, не надававши щоразу необхідну медичну допомогу.

Presidium Network зазначив, буде робити все можливе, щоб зібрати усі докази й притягнути винних у смерті волонтера до відповідальності.

Родина Пола Урі засмучена і шокована його смертю у російському полоні. Родичі вимагають добитися правди і дізнатися всі деталі перебування волонтера у полоні та його загибелі. За словами Домініка Бірна, все це вдасться дослідити, коли буде отримане тіло.

Нагадаємо, російські війська затримали Пола Урі на блокпості в Оріхові, що в Запорізькій області. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах