Розгорівся скандал через зйомку жінки, яка втратила доньку під час обстрілу Вінниці

Розгорівся скандал через зйомку жінки, яка втратила доньку під час обстрілу Вінниці.

Розгорівся скандал через зйомку жінки, яка втратила доньку під час обстрілу Вінниці. Фото: Instagram_l.izilove

Події
17 липня 2022 14:36

В Україні спалахнув скандал через публікацію в соцмережах відео з реакцією жінки, яка втратила доньку під час обстрілу Вінниці. Постраждала перебуває у лікарні і їй не повідомляли про смерть доньки через тяжкий стан, проте журналісти її відвідали та поспілкувалися з нею про це, через що викликали велику хвилю критики.

Нагадаємо, вранці у четвер, 14 липня, росіяни потрапили надточними ракетами до центру Вінниці. Метою агресора став бізнес-центр, Будинок офіцерів та медичний центр. На парковці неподалік місця прильоту почалася пожежа, а в будинках неподалік були вибиті вікна. На місці працювали рятувальники, які виявляли тіла загиблих, допомагали пораненим та шукали зниклих безвісти людей.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Через обстріл загинули 23 особи, серед яких було троє дітей - двоє хлопчиків 7 і 8 років, а також трирічна дівчинка Ліза

У Лізи трисомія по 21 хромосомі (синдром Дауна), проте вона була дуже здібною та життєрадісною. У своєму Instagram її мати Ірина часто ділилася фотографіями та відео, як вони з дочкою проводять час. Вчора жінка написала пост про кризу трьох років, у якій розповіла, що Ліза останнім часом стала неслухняною та записала її до психолога. Не винятком став і сьогоднішній день. Ірина в соцмережі показала відео де вони з Лізою йдуть до логопеда, а потім опублікувала фото, як її дочка займається.

На жаль, дівчинка загинула на місці через серйозні рани, а її матір відвезли до лікарні у критичному стані. Лікарям вдалося її спати, проте про смерть доньки їй не повідомляли, оскільки стан все ще був небезпечний.

Через що спалахнув скандал?

Пізніше у соцмережі з'явилося відео від журналістів, які відвідали Ірину та записали на камеру її реакцію на цю сумну новину про доньку. Вони розповіли їй, що Ліза мертва, після чого поширили відео з її реакцією у соцмережах.

Через те, що сталося, спалахнув скандал. Багато хто засуджує дії журналістів, оскільки розуміє, наскільки важко матері було чути про смерть її дитини.

Що кажуть в офісі президента?

На це відреагували в офісі президента. Заступник голови ВП Кирило Тимошенко у прямому ефірі телемарафону заявив, що дії журналістів вони засуджують.

Він зазначив, що журналісти гналися за сенсацією і якимось чином потрапили до палати до жінки, яка втратила дитину. Головний лікар лікарні до цього пояснював, що Ірині навмисно не повідомили про цю трагічну новину, адже вона була в дуже тяжкому стані. Проте журналісти знехтували цим і вчинили аморально.

Хто спілкувався з Іриною під час зйомки?

Наразі їхні особи встановлюються, проте є інформація, що там перебували італійські журналісти та український кореспондент Антон Кудінов.

Пост із реакцією Ірини на новину про її дочку.Пост із реакцією Ірини на новину про її дочку. Фото: facebook.com/antonio.kudinov

Після хвилі критики, що обрушилася, за такі дії на своїй Facebook-сторінці Антон написав, що дозвіл на зйомку від родичів і лікарів вони отримали.

Пост із реакцією Ірини на новину про її дочку.Пост із реакцією Ірини на новину про її дочку. Фото: facebook.com/antonio.kudinov

Що ще відомо про скандал?

Заступник головного редактора "КП в Україні" Марина Тищенко також прокоментувала цей скандал. Вона пише, що у родичів Ірини не питали дозволу на її відвідування та розкриття правди про доньку, тож вони були шоковані, побачивши відео з її палати в соцмережах. Вони мають намір писати заяву до поліції через неетичні дії журналістів.

Сестра Ірини заявила, що дозволу на зйомку родичі не давали.Сестра Ірини заявила, що дозволу на зйомку родичі не давали. Фото: facebook.com/mary.tischenko
Сестра Ірини заявила, що дозволу на зйомку родичі не давали.Сестра Ірини заявила, що дозволу на зйомку родичі не давали. Фото: facebook.com/mary.tischenko

Тому хтось конкретно міг дати дозвіл на це і чи дали його взагалі - зараз розбираються.

Є також інформація, що подруга Ірини писала у соцмережах, що поширення цієї історії допоможе постраждалій пройти реабілітацію в Італії, тому є ймовірність, що в палаті були представники італійського каналу, пов'язаного з реабілітацією. Однак для відвідування Ірини вони мали отримати дозвіл як мінімум у лікарів та родичів.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах