В ОП кажуть, що звільняти Баканова та Венедіктову поки не будуть

В ОП кажуть, що звільняти Баканова та Венедіктову поки не будуть.

В ОП кажуть, що звільняти Баканова та Венедіктову поки не будуть. Фото: kyiv.media

Події
18 липня 2022 13:18

Про звільнення відсторонених президентом Володимиром Зеленським генеральної прокурорки Ірини Венедіктової та голови Служби безпеки Івана Баканова наразі не йдеться. Рішенню передуватимуть службові розслідування.

Нагадаємо, вчора, 17 липня, президент України своїми указами усунув від виконання обов'язків Генерального прокурора Ірину Венедиктову та голову СБУ Івана Баканова.

Радник Офісу президента Андрій Смирнов заявив, що генпрокурора Ірину Венедіктову та очільника СБУ Івана Баканова не звільнили, а тимчасово відсторонили для проведення розслідування. Про це Смирнов сказав в ефірі національного телемарафону.

"Мова про звільнення цих двох посадових осіб поки що не йде. Мова йде про те, що генерального прокурора відсторонено від посади, а голову Служби безпеки тимчасово усунено від виконання обов’язків", - зазначив він.

За його словами, це пов’язано з тим, що президент та суспільство довго чекали більш радикальних результатів від керівників цих двох органів стосовно "очищення" від колаборантів і зрадників.

Рішення щодо відсторонення від посад Зеленський ухвалив задля того, аби унеможливити потенційний вплив цих двох посадових осіб на кримінальні справи, які розслідуються стосовно представників СБУ, які підозрюються в співпраці з РФ.

"Будуть проведені службові перевірки та службові розслідування, за результатами яких президентом буде ухвалено рішення про необхідність внесення до парламенту подання про звільнення генпрокурора або не внесення, і те саме стосується голови СБУ", - додав він.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах