У Києві перевірили вже майже сотню точок громадського харчування – знайшли десятки порушень

У Києві перевірили вже майже сотню точок громадського харчування – знайшли десятки порушень.

У Києві перевірили вже майже сотню точок громадського харчування – знайшли десятки порушень. Фото: facebook.com/kyivbusinesscapital

Події
18 липня 2022 21:51

В результаті перевірок точок продажу продуктів харчування, які викликані масовими фактами отруєння шаурмою в Києві, були виявлені десятки порушень.

Нагадаємо, 17 червня стало відомо про вісьмох людей, які отримали важке отруєння після того, як поїли шаурму в торговій точці на проспекті Бажана, 3. Тоді фахівці Держпродспоживслужби разом із Нацполіцією взяли у кіоску проби для лабораторних досліджень. Наступного дня кількість випадків отруєння зросла до 16 осіб. Фахівці провели там первинний огляд, під час якого встановили, що харчові продукти у кіоску зберігалися та готувалися в антисанітарних умовах.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Після масового отруєння почалися перевірки всіх таких точок по Києву. За період із 29 червня по 15 липня відбувалася масова перевірка. Усього було перевірено 98 місць. Внаслідок перевірок було складено 50 протоколів.

Про перевірки повідомили у прес-службі Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА. Судячи з фотографій, наданих прес-службою, йшлося переважно про перевірку кіосків, які продають шаурму.

А ось які основні порушення були виявлені: у кіосках зберігали продукти, що швидко псуються, продавці не дотримувалися гігієни (не було рукавичок, спеціального одягу), у торгових точках не дотримувалися санітарних норм, технологічних норм з приготування продуктів, були відсутні холодильники.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах