Верховний суд оштрафував київську блогерку за провальну рекламу в Instagram

Верховний суд оштрафував київську блогерку за провальну рекламу в Instagram.

Верховний суд оштрафував київську блогерку за провальну рекламу в Instagram. Фото: Instagram @diva_olivka

Події
19 липня 2022 19:00

Верховний суд виніс остаточний вердикт щодо справи, в якій українська блогерка Алевтина Черкашина під ніком diva_olivka провалила рекламну кампанію замовника у своєму Instagram-акаунті.

Нагадаємо, суть конфлікту полягала в тому, що блогерка зобов'язалася розмістити на своїй сторінці в Instagram рекламу про проведення розіграшу подарунків. Умови угоди були такі: замовник – приватний підприємець Вероніка Синиця – мав заплатити їй півмільйона гривень за роботу із залучення щонайменше 50 тисяч нових передплатників на сторінку в Instagram. Половина суми виплачувалася відразу, друга половина після закінчення роботи.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Зважаючи на те, що блогерка зуміла залучити лише 22 886 осіб, а не 50 000, як було зазначено, у жовтні 2021 року Господарський суд Києва стягнув з неї 250 тисяч гривень за невиконані умови договору. Зазначимо, що замовник вимагав через суд набагато більших коштів (сукупно більше мільйона гривень) – за невиконання контракту, втрачену вигоду, моральну та матеріальну шкоду. Проте суд лише частково задовольнив ці вимоги.

Блогерша на своє виправдання пояснювала, що неуважно прочитала умови договору. Тоді Алевтіна була впевнена, що говорити про перемогу однієї із сторін було зарано. Вона мала сумніви, що суд прийме сторону позивача, оскільки оскільки в історії судової системи України ще не було подібних прецедентів.

Однак на початку цього місяця, 7 липня, Верховний суд України нарешті виніс ухвалу, згідно з якою блогерку таки зобов'язали виплатити 250 тисяч гривень штрафу позивачу.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах